9. května 2011 • 14:20

Zraněný Michálek: Arťuchina na nás poslal Bykov

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Start hokejového útočníka Milana Michálka v klíčových zápasech mistrovství světa není ohrožený. Hráč Ottawy nedokončil po hrubém ataku ruského obra Jevgenije Arťuchina nedělní utkání proti sborné, dnes netrénoval a nenastoupí ani večer proti Německu, na čtvrtfinále bude ale podle všeho připravený nastoupit.



"Ještě mě bolí hlava, ale už je to lepší," popsal Michálek svůj aktuální zdravotní stav.

Arťuchin českého útočníka "trefil" v polovině zápasu, kdy jej zasáhl loktem do hlavy v momentu, kdy neměl puk. Michálkovi pak delší dobu trvalo, než se zvedl z ledu, ale poté ještě zkusil do zápasu naskočit.

"Nebylo to tak hrozný, cítil jsem se dobře, proto jsem to šel ještě zkusit na led. Ale pak, jak jsem šel na led znovu, mě začala bolet hlava a bylo mi špatně, tak jsem to radši zabalil a šel do šatny," vysvětlil.

O otřeseného hráče se zablokovaným krkem se začal okamžitě starat fyzioterapeut Pavel Kolář, jenž se mu snažil pomoci i dnes.


"Pracujeme na tom dost, doufám, že se to zlepší," přál si Michálek, který uvítal, že dnes nemusí hrát. "Je to lepší. Asi bych toho moc nepředvedl. Bolí mě hlava a cítím se divně," řekl se čtyřmi góly nejlepší český střelec na turnaji.

Michálek se ve druhé třetině dostal do konfliktu s Arťuchinem několikrát. Slovní rozepři měli poté, co ruský útočník nevybíravě atakoval Karla Rachůnka a Martina Havláta.

Jaromír Jágr se sklání nad Karlem Rachůnkem, který krvácí po zásahu Jevgenije Arťuchina
Jaromír Jágr se sklání nad Karlem Rachůnkem, který krvácí po zásahu Jevgenije Arťuchina


"Říkal jsem mu, že celý zápas nehraje a dělá tam akorát blbosti. Takový hráč by tam neměl co dělat. Není to ale jeho vina. Trenér ho tam posílá na střídání, aby trefil hráče. Zbytečně," kritizoval Michálek ruského kouče Vjačeslava Bykova.

V jednu chvíli to dokonce vypadalo, že se oba hráči budou prát. Arťuchin k tomu Michálka vyzval a chtěl shodit rukavice. "Chtěl se prát, ale to by bylo zbytečné. Být suspendovaný na takovém turnaji...," uvedl Michálek.

O pár sekund později jej ruský protihráč tvrdě atakoval. "Kdybych měl aspoň puk, tak bych byl na jeho zákrok připravený. Nebylo to nic tvrdého, ale problém byl, že jsem to nečekal a byl jsem uvolněný," řekl.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud