9. května 2011 • 22:59

Češi jdou na USA, Rusy čeká Kanada

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČTVRTFINÁLOVÉ DVOJICE – Čeští hokejisté se ve čtvrtfinále mistrovství světa utkají ve středu od 16:15 s týmem USA, který obsadil v košické osmifinálové skupině čtvrté místo. Úřadující světoví šampioni na Slovensku dosud neztratili ani bod a vyhráli svou bratislavskou skupinu.



Ve středu večer se bude hrát zápas Švédsko - Německo, o den později se rozhodne o zbývajících semifinalistech v duelech Finsko - Norsko a Kanada - Rusko.

Český tým se s Američany potkal na MS naposledy v roce 2007 v Moskvě, kdy v základní skupině vyhrál 4:3. O rok dříve se oba celky utkaly v osmifinálové části v Rize a výběr USA zvítězil 3:1.

Ve vyřazovacích bojích na sebe oba národní týmy narazily v letech 2004 a 2005, v obou případech o postupujícím do semifinále rozhodly samostatné nájezdy. V Praze vyhrál 3:2 tým USA, o rok později ve Vídni se po stejném výsledku radovali Češi.

Program
Středa 11. května:
Čtvrtfinále:

16:15 Česká republika - USA,
20:15 Švédsko - Německo.
Čtvrtek 12. května:
Čtvrtfinále:

16:15 Finsko - Norsko,
20:15 Kanada - Rusko.
Pátek 13. května:
Semifinále:
16:15 vítěz Česká republika/USA - vítěz Švédsko/Německo,
20:15 vítěz Finsko/Norsko - vítěz Kanada/Rusko.
Neděle 15. května:
16:00 zápas o 3. místo,
20:30 finále

Stejně jako na šampionátu v Praze i předtím v roce 2002 ve Švédsku vyhrál na Slovensku český tým před čtvrtfinále všech šest zápasů a bude tedy i proto favoritem. V obou předchozích případech však pokaždé prohrál, v roce 2002 nestačil na Rusko (1:3).

"Myslím, že by to mohl být hodně zajímavý zápas," předpovídala v rozhovoru pro server TSN.ca jedna z největších hvězd sestavy amerického výběru James van Riemsdyk, jenž doplnil tým po vyřazení Philadelphie z play off NHL o Stanleyův pohár.

"Mají vynikajícího brankáře, jemuž není snadné dát gól," připomněl útočník Tim Stapleton, který Ondřeje Pavelce dobře zná ze společného působení v Atlantě.

"Navíc jsou také skvělí v útoku a mají opravdu dobrý tým. Musíme to zkusit a dát do toho to nejlepší z nás, pokud chceme uspět. Je třeba hrát dobře z obrany a pokusit se využít šance, do kterých se dostaneme," doplnil Stapleton.

Také jeho spoluhráč z ofenzivy Ryan Shannon varoval před velkou útočnou silou čtvrtfinálového soupeře. "Zatím tu hrají opravdu vynikající turnaj. Musíme hrát týmově, věřit si, občas třeba poslat puk do středního pásma, ale zároveň být také kreativní," nastínil možnosti cesty mezi nejlepší kvarteto turnaje Shannon.

"O soupeři se rozhodlo až dnes, začneme si dávat dohromady informace o Američanech a bude to hodně práce pro našeho videotrenéra Honzu Procházku. Podle sestřihů se pak budeme snažit mužstvo co nejlépe připravit," řekl České televizi asistent trenéra Josef Paleček.

"Je to zápas, který nás může posunout hodně vysoko... Nebo nás ale také může srazit a všechny dosavadní výsledky budou rázem k ničemu," varoval Paleček.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud