9. května 2011 • 18:50

USA padly se Švýcary a utkají se s Čechy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté nastoupí ve čtvrtfinále světového šampionátu na Slovensku proti týmu Spojených států amerických. Rozhodla o tom porážka Američanů v jejich posledním utkání v osmifinálové skupině F se Švýcarskem 3:5. Zámořský výběr tak zůstane na čtvrté příčce, pro Švýcary turnaj i přes dnešní vítězství končí. O první příčku ve skupině se večer utkají Kanada a Švédsko.



Američané začali náporem a byli za to také odměněni, když se po rozebrání švýcarské obrany trefil za Stephanova záda Smith. Uběhlo ale pouhých 34 vteřin a bylo vyrovnáno. Lötscher si položil obránce a propálil gólmana Conklina. Gól Švýcary, hrající už pouze o čest, nabudil a dvě a půl minuty poté již vedli, byť musel Diazovu trefu potvrdit videorozhodčí.

Jen 66 sekund po nástupu do druhé části přidal po ostřelování branky Američanů třetí gól Rüthemann a dostal tak svůj tým do velké herní pohody. Švýcaři mohli poté přidat i další zásahy, ale Conklin byl proti a také jeho zásluhou měli Američané po Shannonově trefě pouze jednobrankové manko. I tento gól musel potvrdit sudí u videa.


Poté sice nevyužil velkou možnost Moser, ale vzápětí chyboval Conklin a Lötscher přidal svou druhou trefu, čímž zároveň vyhnal amerického gólmana z branky. Nahradil ho Montoya.

Stav 4:2 poté trval přes několik šancí na obou stranách až do samého závěru zápasu. Dovršit hattrick mohl v 46. minutě Lötscher, ale ani na dva pokusy nedokázal procedit kotouč skrze Montoyu do branky. V 54. minutě orazítkoval Ambühl tyč.

Necelé dvě minuty před vypršením základní hrací doby to Američané zkusili s šesti bruslaři v poli s prázdnou brankou a tento risk jim okamžitě vyšel, když snížil van Riemsdyk. Druhá část power play ale naopak umožnila Gardnerovi definitivně rozhodnout gólem na 5:3.
Zleva Victor Stancescu (SUI), Tim Stapleton (USA), Ryan McDonagh (USA)
Zleva Victor Stancescu (SUI), Tim Stapleton (USA), Ryan McDonagh (USA)

Osmifinálová skupina F (Košice):
Švýcarsko - USA 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky:
12. Lötscher (Trachsler, Moser), 15. Diaz (Plüss, Rüthemann), 22. Rüthemann (Bieber, Plüss), 31. Lötscher, 60. Gardner (Plüss, Trachsler) - 12. Smith (Wilson, Shattenkirk), 27. Shannon (Miele), 59. van Riemsdyk (Fowler, Stepan). Rozhodčí: Rönn (Fin.), Šindler (ČR) - Novák (SR), Schulz (Něm.). Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 4939.
Švýcarsko: Stephan - Diaz, Sbisa, B. Gerber, Du Bois, Vauclair, Furrer, Gobbi, Seger - Plüss, Bieber, Rüthemann - Gardner, Lötscher, Moser - Monnet, Ambühl, Sprunger - Stancescu, Rubin, Trachsler. Trenér: Sean Simpson.
USA: Conklin (31. Montoya) - McDonagh, Fowler, J. Johnson, Shattenkirk, Stuart, Komisarek, Wilson - Stepan, Smith, Wheeler - van Riemsdyk, Miele, Shannon - Kreider, Skille, Stapleton - Brown, Gaustad, Porter - Y. Stastny. Trenér: Scott Gordon.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud