11. května 2011 • 11:08

Škoula: V Praze jsme USA podcenili, teď už ne

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Martin Škoula před dnešním zápasem čtvrtfinále mistrovství světa Česko - USA věří, že se nebude opakovat situace z roku 2004, kdy se národní tým v téže fázi turnaje utkal se stejným soupeřem a prohrál. Důvodem tehdejší nečekané porážky byla podle něj i skutečnost, že Češi zámořského soupeře trochu podcenili.



Mužstvo vedené koučem Slavomírem Lenerem totiž na domácím šampionátu v Praze předtím vyhrálo všech šest zápasů v základní a osmifinálové skupině a nikdo si nepřipouštěl, že by Američané mohli národní tým vyřadit.

"Tehdy mi to připadalo tak, že si všichni mysleli, že to bude jednoduché stejně jako těch šest zápasů předtím. A toho se musíme vyvarovat. Jednoduché to nebude. Nemyslím, že bychom vyhráli 6:0. Musíme hrát zodpovědně a pospolu," řekl Škoula.

Obránce ruského Omsku je jedním ze čtveřice českých pamětníků nevydařeného zápasu, který rozhodly až samostatné nájezdy. Vedle Škouly do utkání zasáhli Jaromír Jágr, Martin Havlát a Petr Průcha.

"Tady v Bratislavě jsme se o tom ale nebavili. Je to pro nás ponaučení, ale na druhou stranu už je to dlouho a tady je i jiná situace," uvedl jedenatřicetiletý bek.

I na Slovensku přitom český tým kraluje podobně jako v Praze. Vyhrál šestkrát za sebou a jako jediný ještě neztratil ani bod. "Máme dost zkušený tým na to, aby každý věděl, že nás čeká důležitý zápas, čtvrtfinále. Samozřejmě se může stát, že prohrajeme. To se může stát s kýmkoliv," podotkl Škoula.

Martin Havlát před německým brankářem Endrasem
Martin Havlát před německým brankářem Endrasem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud