11. května 2011 • 14:41

Expert Antoš: Američané mají v obraně chaos

Autor: jon, spo
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dosavadní výkony Američanů pozorně sledoval přímo v Košicích. Bývalý hokejový útočník Milan Antoš, dnes spolukomentátor České televize, našel v jejich hře několik chyb, které by český celek mohl v dnešním čtvrtfinálovém utkání využít. "S jejich důrazem se vyrovnáme," věří.



Američané se podle něj snaží hrát agresivní hokej, v sestavě mají jeden obstojný útok. "Jenže zároveň strašně chybují, mají obrovský chaos v obraně. Tam opravdu nezvládají a dělají až školácké kiksy, což mě osobně hodně překvapilo," všiml si Antoš.



Češi do klíčového čtvrtfinále vstupují jako jasný favorit, vždyť na turnaji zatím neprohráli jediný zápas. "Naší reprezentaci by Američané neměli dělat problémy. Proti silnějším soupeřům se vždycky sami dostávali do potíží a nestíhali. Celkově to nejsou žádní borci," hodnotí Antoš českého soupeře.

Čtvrtý tým osmifinálové skupiny z Košic hraje typický zámořský hokej, nahazuje puky před branku, kde se snaží dorážet a bojovat o něj.

Stále neporažení! Češi vyhráli nad Německem 5:2Foto Pavel Mazáč – Sport

"Jejich hráči ale nemají na to, aby to proti kvalitním obráncům mohli praktikovat. A my máme defenzivu zatím velmi dobrou. Vyrovnáme se i s jejich důrazem, to podle mě nebude problém. Vždyť naši kluci jsou na to ze zámoří také zvyklí," myslí si Antoš.

Bývalý útočník Plzně či Slavie též věří v kvality české jedničky v bráně Ondřeje Pavelce.

"Ty Conklin nás vychytal v Praze v roce 2004. Teď nechytá úplně mizerně, ale zároveň se pokouší i rozehrávat a v tom velmi chybuje. Al Montoya je na tom podobně. Ondra Pavelec jednoznačně předvedl lepší formu než oni," tvrdí.

Podle něj je tým, který projde do semifinále, téměř jasný. "Kdybych měl tipovat, tak teď řeknu 99 % procent na postup Česka. Ve všem jsme lepší," uzavírá.



Zklamaní američtí hráči po prohře se Švýcarskem
Zklamaní američtí hráči po prohře se Švýcarskem

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud