11. května 2011 • 00:00

Švédové nezaváhali a jdou na Čechy

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté se v semifinále mistrovství světa na Slovensku utkají v pátek se Švédy. Ti si zajistili postup díky čtvrtfinálové výhře nad Německem 5:2, k níž přispěl dvěma góly a asistencí útočník Martin Thörnberg. Odveta semifinálové bitvy z loňského šampionátu v Německu začne v 16:15.



Lepší nástup do zápasu si mohli Švédové proti houževnatým Němcům jen sotva přát, neboť už po 27 odehraných vteřinách otevřel s velkým štěstím skóre tečovanou ranou Thörnberg. Chvíli nato sice mohl zvýšit Tedenby, ale gólman Endras byl proti. Hned na začátku třetí minuty ale bylo vyrovnáno, když si Barta nabruslil do útočného pásma a parádní trefou do horního růžku nedal Fasthovi nejmenší šanci zasáhnout.

Podle statistik dosud nejlepší gólman turnaje se poté vytáhl proti Müllerovi s Trippem a nedopustil tak Němcům obrátit stav ve svůj prospěch. Endrase na druhé straně krátce poté zachránila od pohromy tyčka, ale v 16. minutě už šli Švédové opětovně do vedení, když Berglund z mezikruží namířil kotouč přesně mezi betony německého brankáře.

Důležitým momentem pro další vývoj duelu byla polovina 25. minuty, kdy favorizovaní Švédové dokázali odskočit svému soupeři, který vyhrál úvodní dějství na střely 18:14, na rozdíl dvou branek. Persson se při zpracovávání kotouče před Endrasem po rychlé přímočaré kombinaci už chystal na bekhendový blafák, ale puk mu sklouzl z čepele a prošel překvapenému gólmanovi mezi betony do sítě potřetí.

Tvrdý souboj u mantinelu
Tvrdý souboj u mantinelu


Za necelé čtyři minuty udeřili Švédové počtvrté, když se dorážkou zapsal mezi střelce Eriksson a dodal tak svému týmu pohodu a klid. Švédové však jako kdyby to s bohorovností poté až přehnali a nechali se Němci zatlačit před Fastha, k čemuž přispěla i přesilovka. V ní si Rankel vybruslil mezi kruhy do střelecké pozice a přestože byl faulovaný, orazítkoval spojnici branky za Fasthovými zády.

V následné více než půlminutové přesilovce pět na tři se sice Němci prosadit nedokázali, přesto jim jiskru naděje na zopakování loňského senzačního postupu do semifinále přivál Wolfův gól 76 sekund před závěrem druhé části.

Do závěrečné dvacetiminutovky už ale Švédové nastoupili mnohem zodpovědněji, a přestože jim sudí nejprve gól pro porušení pravidel neuznali, ve 49. minutě definitivně rozhodl Thörnberg. Poté ještě Reimer bruslí zpracovával puk, který se odrazil na tyč švédské klece, ale stav 5:2 se již nezměnil, i zásluhou několika skvělých zákroků Endrase.

Švédsko - Německo 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)


Branky a nahrávky: 1. Thörnberg (Berglund), 16. Berglund (Thörnberg, Fasth), 25. Persson (Nilsson, Ekman Larsson), 29. Eriksson (Rundblad, Nilsson),
49. Thörnberg (Berglund, Pääjärvi-Svensson) - 3. Barta (Mauer, Kink), 39. Wolf (Rankel, Holzer). Rozhodčí: Šindler (ČR), Rönn - Terho (oba Fin.), Semjonov (Est.). Vyloučení: 4:7. Bez využití. Diváci: 8986.

Sestavy:

Švédsko: Fasth - Gunnarsson, Petrasek, Rundblad, S. Kronwall, Fernholm, Erixon, Ekman Larsson - Thörnberg, Pääjärvi-Svensson, Berglund - Eriksson, Persson, Nilsson - Tedenby, Krüger, Silfverberg - Ericsson, Wallin, Backlund - Sjögren. Trenér: Pär Marts.

Německo: Endras - Krueger, Dietrich, Braun, Holzer, Lavallee, Hördler, Reul, N. Goc - Wolf, Hospelt, Rankel - Ullmann, P. Reimer, Müller - Gogulla, Tripp, Schütz - Barta, Mauer, Kink. Trenér: Uwe Krupp.



Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud