11. května 2011 • 21:08

Eliáš by měl být po tvrdé srážce v pořádku

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Start hokejového útočníka Patrika Eliáše v pátečním semifinále mistrovství světa by neměl být ohrožen. Pětatřicetiletý dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru sice po střetu s obráncem Jackem Johnsonem nedohrál dnešní čtvrtfinálový duel, jeho zdravotní stav je ale dobrý.



"Měl jen vyražený dech. Vypadá to dobře," řekl tiskový mluvčí reprezentace Jan Černý novinářům.

V podobném duchu mluvil bezprostředně po zápase i trenér Alois Hadamczik, který s centrem druhé formace mluvil v kabině před odchodem na tiskovou konferenci. "Říkal, že si myslí, že bude v pořádku. Bude v pohodě," uvedl Hadamczik.


Eliáš se stal dalším útočníkem z druhé formace, který měl zdravotní problémy. Předešlé utkání proti Německu nedohráli Martin Havlát a Petr Průcha, jenž nahradil o den dříve zraněného Milana Michálka.

Patrik Eliáš by měl být v pořádku.
Patrik Eliáš by měl být v pořádku.


"Smůla chodí po hráčích, kteří jsou velmi kvalitní. Že hráli ve druhém útoku mě ale ani nenapadlo. Eliáš je tvrdý kluk a tvrdý hráč. Umí přijmou i rozdat ránu a tuhle přijal. Věřím, že bude dále hrát," řekl Hadamczik na adresu útočníka, který na turnaji nasbíral sedm kanadských bodů za dvě branky a pět asistencí.

Průcha s Michálkem se vrátili do sestavy již pro dnešní čtvrtfinálové utkání proti USA. V pátek by mohl hrát i Havlát, i když o jeho případném nasazení se rozhodne až v dalších dnech.

"Martin Havlát na sobě pracuje, pracují na něm fyzioterapeuti. Jeho zdravotní stav se oproti začátku zlepšil o sto procent, ale jedná se o poranění ramena. Do utkání půjde jen v případě, že bude fit. V takových zápasech nejde hrát na půl plynu," dodal Hadamczik.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud