14. května 2011 • 16:27

Červenka: Kdybych hrál pořád, gól tam spadne

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
20
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Roman Červenka nastoupí v nedělním duelu o bronz na hokejovém mistrovství světa proti Rusku opět v první formaci s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem. V pátečním semifinále proti Švédsku (2:5) jej přitom kouč Alois Hadamczik vyřadil ze sestavy po vyloučení na začátku druhé třetiny, po kterém Seveřané vyrovnali na 1:1.



Nejlepší střelec uplynulého ročníku KHL přiznal, že přesun do role náhradníka pro něj byl velice těžkým okamžikem.

"Co k tomu říct? Je to rozhodnutí trenéra, já s tím nic nenadělám. Já jsem chtěl hrát. Cítil jsem se dobře. Myslím, že ta první třetina byla slušná. Zeptejte se trenéra, on se tak rozhodl," řekl novinářům Červenka.

Na turnaji si v první formaci připsal šest bodů za gól a pět asistencí, je pátý v týmové produktivitě. Hadamczik ale už před čtvrtfinále s USA prohlásil, že od něj očekává ještě větší přínos duu Jágr, Plekanec i větší práci do defenzivy.

"Já si myslím, že naše lajna hraje dobře. Kluci dávají góly, já se sice netrefuju, ale šance jsou. To je pro hráče podstatné. Já věřím, že kdybych hrál pořád, tak tam ten gól spadne," prohlásil Červenka.

Loni na mistrovství světa v Německu nastupoval Červenka v centru prvním útoku s Jágrem a Jakubem Klepišem a po porážce v pátém utkání turnaje se Švýcarskem jej tehdejší kouč Vladimír Růžička přesunul do třetího útoku k Lukáši Kašparovi a Jiřímu Novotnému.

Tehdy se hned v utkání proti Lotyšsku trefil. V pátek ale musel zbytek zápasu jen sledovat. "Já bych samozřejmě hrál v jakékoliv lajně. Já chci hrát a ne tam sedět," doplnil ke svému vyřazení ze sestavy.

Zklamané manželky Tomáše Rolinka a Jana Marka (vpravo)
Zklamané manželky Tomáše Rolinka a Jana Marka (vpravo)

Osudné vyloučení za hákování z 24. minuty vedlo k vyrovnání. Červenka šel pykat jako vůbec první hráč v utkání.

"Asi to trošku mrzí, ale tak nad tím člověk nepřemýšlí. Myslím, že tam byly horší zákroky než ten můj. Ale to je jedno, nechci se nějak vymlouvat. Chtěl jsem vybojovat puk a byl jsem vyloučený podruhé na celém turnaji. Zrovna v blbý moment, ale teď už to člověk nevrátí," podotkl Červenka.

Roman Červenka vypadl v semifinále se Švédskem ze sestavy, v neděli proti Rusku by měl zase nastoupit v prvním útokuFoto Reuters

V neděli proti Rusku bude chtít ukázat, že patří do první lajny. "Já se budu snažit hrát dobře, nejlíp, jak umím. Tak jako po celý turnaj," uvedl Červenka.

Na turnaji se zatím neprosazoval v koncovce, trefil se jen v prvním zápase proti Lotyšsku, další možnosti nevyužil. Sám se tím ale netrápil. "Já jsem se cítil dobře. Góly dávali jiní, vyhrávalo se, nebyl důvod to řešit."

Červenka doufá v neděli v náplast na zklamání po semifinálové porážce. "Pořád se hraje o medaili, která je cenná. Já vím, že všichni chtěli víc. Byli jsme na tom turnaji docela suverénní, takže se všichni bavili o zlatu. Ale ty mančafty jsou tady vyrovnané, Švédové hráli moc dobře," podotkl Červenka.

Věří, že i fanoušky případný bronz potěší. "Jak v Čechách, tak tady byli lidi úžasní. Byla by škoda nemít ani medaili, hráli jsme dobře, takže by to hodně mrzelo. Zápasy jdou rychle po sobě, každý je těžký. Turnaj končí a půjde o to, jestli na něm budeme úspěšní, nebo ne," dodal Červenka.

Vstoupit do diskuse
20

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud