15. května 2011 • 16:53

Cenzura skončila, fanoušky burcoval i Gott

Autor: zej, qp
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během bitvy o finále panovala drsná cenzura. Vedení turnaje zatrhnulo veškeré české hity, aby prý nezvýhodňovaly české hráče. Fanoušci se tak museli obejít bez Karla Gotta, Michala Davida, Chinaski či Heleny Vondráčkové. Ale v duelu o bronzové medaile už zase bylo všechno jinak! "Páni a paní, vím, jak se ruší žal," ozývalo se například z reproduktorů v bratislavské hale.



"Někdo z Mezinárodní federace si stěžoval, takže to organizátoři zatrhnuli," vysvětloval manažer národního týmu Martin Loukota, proč se fanoušci museli v semifinále obejít bez chytlavých rytmů českých písniček.

Vedení turnaje vadilo především halasné povzbuzování při zápase Slovensko-Česko.

Fanoušci domácího týmu vždy reagovali na jednu ze skladeb pokřikem "Slovensko, Slovensko", což bylo brané jakožto nadržování jednomu ze soupeřů.

Proto se pak rozhodlo, že se zruší hraní i českých písniček. Aby prý někdo nemohl říct, že při zápasech mají Češi výhodu.

V zápase o třetí místo už ale bylo všechno jinak. A v aréně opět zněly české hity. Například od Maxim Turbulenc, Karla Gotta, Michala Davida, Mládkova Banjo bandu aj.

Čeští fanoušci si to rázem více užívali, několik z nich si dokonce během kratičké přestávky společně s Gottem "střihlo" Lady Karneval.

Stejně tak byly slyšet i ruské hity. Když svěřenci trenéra Bykova vstřelili třetí gól na 3:2, v hale se nesla skladba od Tatu "Nas ne dogonjat" (Nás nedohoní). No, dohonili a skóre Češi taky otočili!

Porážce se Švédskem přihlížejí (zleva) přítelkyně Martina Havláta Ivana, extenistka Nicole Vaidišová, manželka Marka Židlického Karin a manželka Jiřího Novotného Zuzana (vpravo)
Porážce se Švédskem přihlížejí (zleva) přítelkyně Martina Havláta Ivana, extenistka Nicole Vaidišová, manželka Marka Židlického Karin a manželka Jiřího Novotného Zuzana (vpravo)

Vstoupit do diskuse
11

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud