15. května 2011 • 17:47

VIDEO: Rachna kachna! Arťuchin letěl do střepů

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
41
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

V tomhle zápase šlo o bronz. A možná ještě víc o to, jestli se Češi pomstí Jevgeniji Arťuchinovi. Urostlý ruský zlobr v prvním vzájemném střetnutí na šampionátu poslal na marodku tvrdými nájezdy Milana Michálka a Karla Rachůnka. Druhý jmenovaný si za to na obrovitého nebojsu počkal.



Hattrick Romana Červenky? Dvě šibenice Petra Průchy? Kdepak. Mnoha českým fanouškům udělal v souboji o třetí místo největší radost Karel Rachůnek.

Holohlavý obránce ve druhé třetině přišpendlil na mantinel Jevgenije Arťuchina tak důrazně, až se pod urostlým Rusem vysypalo roztříštěné plexisklo nad mantinelem.

„Karel si Arťuchina na mantinel krásně přivezl,“ komentoval čistý Rachůnkův zákrok expert ČT David Pospíšil.

Ruský útočník, nepřítel českého státu, tentokrát v tvrdém souboji tahal za kratší konec. Vystartoval proti puku, který k němu směřoval po mantinelu – a to byla Rachůnkova chvíle.

Bek s číslem 4 se do Arťuchina zaklesl a využil jeho pohybu k tomu, aby s ním praštil o hrazení. Vezl ho jako na rudlu, marně se Rus mrskal, když pochopil, jaká potupa mu hrozí. Nárazu se už nevyhnul.

Když se ochranné sklo pod jeho stošestnáctikilovým tělem vysypalo, bylo znát, jak je Arťuchin naštvaný. Zato na české lavičce bylo veselo, Rachůnkovi k povedenému zákroku okamžitě gratuloval rozesmátý Petr Vampola.

Podobně si v prvním zápase s Arťuchinem po jeho sražení Michálka a Rachůnka na oslavu plácal Alexander Radulov.

Samozřejmě, že Arťuchin to nechtěl nechat jen tak, při první příležitosti proto po Rachůnkovi vystartoval.

Jenže obránce Jaroslavi jeho úmysl prokoukl a na poslední chvíli ucukl, takže hněvem zaslepený soupeř si nabil o mantinel sám. Když se šoural na střídačku, zdálo se, že toho má opravdu pro tuto chvíli dost.

Tahle Rachůnkova pomsta zkrátka chutnala sladce.

Potrestat faul na Červenku jel netradičně jindy klidný Eliáš
Potrestat faul na Červenku jel netradičně jindy klidný Eliáš

Vstoupit do diskuse
41

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud