15. května 2011 • 18:20

Na ledě se vyřizovaly účty, ale Češi obstáli

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Přestože to byl souboj týmů vyřazených ze hry o zlato, oddechové tempo zápas o bronz rozhodně nenabídl. To dokazuje jak divoké skóre (7:4) tak i časté potyčky. A mezi angažovanými byl opět i ruský démon Arťuchin.



Tomu dal nejprve jasně najevo svou nebojácnost, a zároveň odplatu za poslední utkání, Karel Rachůnek. Ruského obra si nabruslil a pak do něj vrazil tak tvrdě, až s ním vysypal tvrzené sklo.



Tvrdě však hráli i ostatní Rusové, a tak se role mstitele museli zhostit i obvyklí gentlemani. Poté, co Maxim Afinogenov vystrčil v souboji u mantinelu s Romanem Červenkou loket příliš vysoko, jel ho ztrestat překvapivě Patrik Eliáš.

Hodně to jiskřilo i mezi odvěkými rivaly Janem Markem a nechvalně proslulým provokatérem Alexandrem Radulovem. Ti totiž spolu mají ještě nevyřízené účty z reprezentačních podniků v rámci Euro Hockey Tour i poslední finálové série KHL.

VIDEO: Takhle se rval Patrik Eliáš s Afinogenovem



Zahanbit se však nechtěl nechat ani hlavní aktér tvrdých zákroků z minulého společného zápasu ve skupině. Ruský tank Jevgenij Arťuchin sice eliminoval tělěsné srážky se soupeři, zato je nahradil zákeřnými fauly holí.

Ten nejviditelnější se udál ve třetí třetině, kdy si svým náčiním doslova přitáhl Jaromíra Jágra kolem krku a byl za to rozhodčími pozásluze potrestán. Jágr byl navíc během jeho zákroku ještě atakován druhým Rusem, přesto souboj ustál.

Trvdá hra nebyla Rusům nic platná. Jejich chyby v obraně a galapředstavení probuzeného střelce Romana Červenky dovedly k zisku bronzových medailí výběr Aloise Hadamczika.

Potrestat faul na Červenku jel netradičně jindy klidný Eliáš
Potrestat faul na Červenku jel netradičně jindy klidný Eliáš

Vstoupit do diskuse
2

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud