18. května 2012 • 12:42

Michálkova gólová paráda ukončila dvanáctileté kralování Švédska na MS

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Je tomu dlouhých dvanáct let, co švédští hokejisté naposledy nepostoupili na mistrovství světa alespoň do semifinále. Posledně se tak stalo v roce 2000 na šampionátu v ruském Petrohradu. Každá série jednou končí. Skvělý výkon českých hokejistů podtržený nádherným vítězným gólem Milana Michálka z poslední minuty čtvrtfinále se Švédskem budiž důkazem...



První dvě třetiny předvedli čeští reprezentanti ve čtvrtfinále proti Švédům parádní výkon. Chyby, na které experti a hokejová veřejnost upozorňovali, byly zapomenuty.

Častější střelba, důraz před brankářem Fasthem a perfektní bránění středního pásma. To byly tři hlavní faktory, proč Češi dvě třetiny svého nejneoblíbenějšího soka přehrávali.

Ale ruku na srdce! Po dvou slepených gólech rozdělených druhou přestávkou to nemuselo s Čechy dopadnout dobře. Navíc po švédském vyrovnání se na Kováře řítil mladičký talent NHL Gabriel Landeskog, který však trefil pouze tyč branky českého gólmana.

Tahle situace byla pro české hráče důsledným varováním a ti se opět vrátili k poctivé hře, která je zdobila po první dvě periody utkání.

Aby toho nebylo málo, tak celý příběh o "švédském" komplexu České republiky pod velením Aloise Hadamczika a dvanáctiletém kralování hráčů Tre Kronor na hokejových šampionátech ukončil Milan Michálek nádherným gólem.

VIDEO: Michálkův překrásný gól rozhodl 29 vteřin před koncem čtvrtfinále

Hráč, který sám věděl, že hraje na letošním hokejovém mistrovství zatím za očekáváním, vstřelil další z překrásných gólů české reprezentace na velké akci.

Michálkovo vybojování kotouče mezi dvěma Švédy a následná střela do šibenice k bližší tyči se dost možná zařadí po bok slavných branek, které hráči České republiky zařídili na předchozích šampionátech.

Michálek překonává Viktora Fastha
Michálek překonává Viktora Fastha

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud