Pavel Bárta
28. prosince 2012 • 20:31

Střelec Hyka: Na MS myslím už od léta, chci co nejlepší výsledek

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ten puk nedostal úplně přesně. U levého mantinelu si ho ale ještě přikopl, pak jako řízená střela vyrazil k finské brance a parádně trefil. Tomáš Hyka takhle v 15. minutě na šampionátu dvacetiletých otevřel skóre zápasu s Finskem. Byl to hodně důležitý gól. A vůbec nevadilo, že tenhle rychlík to tak původně vlastně nezamýšlel.



„Můj gól? To byla situace dva na jednoho. Dostal jsem puk od (obránce) Tomáše Pavelky a pak chtěl střílet na přední tyčku. Dopadlo to jinak, puk mi nějak sjel, ale naštěstí mi to tam padlo,“ popisoval.

Nejlepší bruslař v českém týmu podobných výpadů předvedl několik. Svojí trefou nasměroval český tým k vítězství. Ten Finy nakonec zdolal 3:1.

„Co rozhodlo? Naše trpělivost. Rozehrávali jsme puky, hodně stříleli a proměnili šance. Náš největší problém byl hrát víc disciplinovaně. Je skvělé, že se nám to povedlo. Tentokrát jsme nedělali zbytečné fauly, soustředili jsme se hlavně na obranu, ale také hodně stříleli. Věděli jsme, že především v přesilovkách musíme chodit víc do brány,“ vracel se Hyka k zápasu, jehož osud vyřešil gól obránce Hrbase v početní převaze po teči před finským gólmanem Korpisalem.

Odchovanec Mladé Boleslavi a syn bývalého ligového hokejisty Tomáše Hyky staršího působí v kanadském Gatineau. Sezona zatím nebyla, jakou by si přál, ale na šampionátu v Ufě v útoku vedle Jaškina a Hertla pookřál.

„Už od léta jsem se chystal na mistrovství světa, celou dobu jsem na turnaj myslel. Přijel jsem s tím, že bych chtěl pomoci udělat co nejlepší výsledek,“ tvrdil rozhodně. Těžkou dřinu proti Finsku čeští hráči zvládli, ale ve skupině ještě zbývají zápasy.

O tři místa v play off se ve skupině rvou čtyři týmy. Po těžké sérii se Švédskem a Finskem narazí svěřenci trenéra Miroslava Přerosta na papírově slabší Lotyše a nakonec na nevyzpytatelné Švýcary, kteří vzali bod mistrům světa Tre kronor.

„Musíme hrát koncentrovaně. Abychom ty zápasy zvládli. Připravujeme se na to, že obě utkání budou těžká. Chceme vyhrát a postoupit z co nejlepší pozice. Nejprve hrajeme s Lotyši, pokud napodobíme výkon z utkání s Finy, měli bychom to zvládnout. Musíme víc střílet, čeká nás role favorita. Snad se nám soupeře podaří zlomit,“ přál si Tomáš Hyka.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud