Pavel Bárta
4. ledna 2014 • 20:15

Švédský reportér vybuchl při strkanici: Táhněte do Ruska, sv*ně!

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠVÉDSKA | Švédové potřetí za sebou postoupili do finále mistrovství světa dvacetiletých. Jejich brankář Oscar Dansk skotačil na ledě a bavil diváky vítěznými tanečky, ale zápas to byl plný emocí. Rusové neunesli porážku 1:2 a po závěrečném hvizdu se na ledě strhla bitka. Sebastian Collberg si před odchodem do kabin nepotřásl rukou s jedním z hlavních aktérů strkanice, Andrejem Mironovem. Emoce pak cloumaly i švédským rozhlasovým reportérem, který nevybíravě poslal hráče soupeře zpátky do Ruska.



„Měl ji od krve, tak jsem mu ruku nepodal,“ uvedl švédský útočník po zápase. „Soupeř pravděpodobně neunesl porážku,“ vrátil se Collberg ještě k tomu, co předcházelo.

„Viděl jsem, jak Oscar Sundqvist dohrával puk a někdo ho srazil zezadu. Ale nevím přesně, co se tam stalo. Pak už jsem mu jel jen pomoct,“ upřesnil podsaditý bek Jesper Pettersson, který ještě před šarvátkou Mironova přetáhl hokejkou a do bitky se přimotal po návratu z trestné lavice.

VIDEO | Podívejte se divoký závěr semifinále


Dostal trest za sekání a hrubost, jeho spoluhráč Robert Hääg dvě minuty za krosček. Na ruské straně rozhodčí potrestali Nikitu Zadorova a Mironova, jemuž ještě během hymny na počest vítězů stékala po tváři krev.

Švédové byli jak malé holky, říkali Rusové

„Švédi se pak chovali jak malé holky. Předtím jsme hráli s Američany a zvítězili. A nepostavili se k tomu jako Švédi, přitom byli poslední šampioni a prohráli. Dívali se nám do očí a podávali ruce. Na konci zápasu se bojovalo o puk, strhla se rvačka. Ale co... Zahráli hymnu, a někteří se nám ani do očí nepodívali. Ten Collberg... Máchnul rukou, minul mě očima a jel dál. Bez ohledu na všechno, je to sport. Zápas skončil, podejme si ruce. Byli jak malé holky,“ opakoval ruský obránce.

„Rusové se nezachovali sportovně,“ opáčil Linus Arnesson. „Ke konci jsme si museli dávat hodně pozor, abychom nedostali ránu do obličeje,“ pravil. Na dotaz, jestli chce soupeři něco vzkázat, byl stručný: „Přeju Rusům šťastný let domů,“ usmál se.

Tam je důrazně poslal v živém vysílání i rozhlasový komentátor Magnus Wahlman. Ten se neudržel a v emotivním závěru řval do mikrofonu: "Sakra, svině! Táhněte domů do Ruska! Nemáte ve Švédsku co dělat. Z turnaji jste vyřazeni," a rychle dodal: "Promiňte mi ty výrazy."

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud