3. ledna 2015 • 03:30

Junior Zdráhal: Za vstup do turnaje jsme si nezasloužili postoupit

Autor: vrb, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Desetileté čekání není u konce. Juniorská hokejová reprezentace opět nepostoupila do semifinále mistrovství světa, ve čtvrtfinále ji tentokrát vyřadilo Slovensko 0:3. „Potřebovali jsme, aby se prosadili klíčoví hráči, ale to se tentokrát bohužel nepodařilo,“ pravil trenér Miroslav Přerost.



Slovensko hrálo poctivě, soustředilo se na obranu a bylo i nebezpečné v útoku. A český tým nedokázal na jeho defenzivu vyzrát ani jednou, přestože si pár gólových šancí vytvořil. „Rozhodla druhá třetina. Měli jsme obrovské množství příležitostí, které jsme neproměnili. Pak už možná v závěru zapracovala nervozita. Slováci hráli z organizované defenzivy, my jsme stále chodili do jejich plného postavení a vzácná přečíslení jsme využít nedokázali. Když tyto šance nevyužijete, tak se vyhrát nedá,“ popsal Přerost.

Jeden z nejlepších českých hráčů na turnaji David Pastrňák neskrýval obrovské zklamání. „Měli jsme obrovskou příležitost prolomit to pro nás zakleté čtvrtfinále, ale nedokázali ji využít. Asi jsme si to takhle zasloužili, možná to mělo takhle být. Chyběla nám i trocha štěstí, vytvořili jsme si spoustu šancí, ale zkrátka jsme je neproměňovali, zatímco jim se to dvakrát povedlo.“

Jednu z velkých šancí měl Patrik Zdráhal. „To si vyčítám. Nakoplo by nás to a mohl se hrát úplně jiný zápas, ale to se bohužel nestalo,“ smutnil. Zároveň ale připomněl trápení v úvodu turnaje, kdy český tým prohrál zápasy se Švédy i Švýcary 2:5 a se štěstím přetlačil Dány 4:3 v prodloužení. „Troufám si říct, že jsme i chvílemi byli proti Slovensku lepším týmem, ale po tom, co jsme v začátku turnaje předváděli, jsme si asi ani nezasloužili čtvrtfinále přejít,“ uznal.

Ondřej Kaše nastřelil jen tyč
Ondřej Kaše nastřelil jen tyč

Patrik Zdráhal: Zápas proti Rusku byl můj životní
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud