27. prosince 2016 • 01:19

Česko – Finsko 2:1. Skvělý start na MS do 20 let, rozhodl Špaček

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Parádní start do turnaje! Čeští hokejisté do dvaceti let vstoupili do světového šampionátu v Kanadě vítězstvím 2:1 nad obhájci titulu z Finska. Vynikající bojovný výkon českých mladíků korunoval minutu a 18 vteřin před koncem Michael Špaček.



MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 12. • 23:00
Česko
Česko
2:1
ONLINE
26. prosince
23:00
Finsko
Finsko
Góly

Domácí: 04:27. D. Krenželok, 58:42. Špaček

Hosté: 08:46. Luoto

Sestavy

Domácí: Škarek (Vladař) – Kvasnička, Hronek (C), Kalina, Zbořil, D. Krenželok, Hrdinka, Vála – Špaček (A), Musil, Stránský – Kaše (A), Nečas, Kurovský – Jašek, Chlapík, Koblížek – Reichel, Suchý, Šoustal.

Hosté: Vehviläinen (Kaarlehto) – Saarijärvi (A), Välimäki, Heiskanen, Juolevi (C), Vaakanainen, Je. Mattila, Rautanen – Palmu, Ju. Nättinen, Tolvanen – Kuokkanen, Borgström, Vesalainen – Koivula, Ruotsalainen, Räsänen – Björkqvist (A), Ju. Mattila, Luoto.

Rozhodčí

Björk (SWE), Stricker (SUI) – Palej (RUS), Vanoosten (CAN)

Stadion

Centre Bell, Montréal

Další zápas v základní skupině A čeká svěřence trenéra Jakuba Petra dneska od 19:00 SEČ proti Švýcarsku.

Finové sice už v první minutě dostali puk za Škarkova záda, ale Kuokkanen dorážel po Vesalainenově střele puk až po odpískání. Češi byli také aktivní a v páté minutě se dostali do vedení. Krenželokovu střelu od modré čáry tečoval před Vehviläinenem zády jeho spoluhráč Borgström.

VIDEO | Podívejte se na Špačkův rozhodující gól

Hned vzápětí měl další možnost z dorážky Chlapík a přečíslení dvou na jednoho vyřešil individuálně Šoustal, ale finský gólman opět zasáhl. Finové v deváté minutě vyrovnali. Luoto sebral ve středním pásmu puk Musilovi, přešel přes Kalinu a prostřelil Škarka. Za český tým pak zahrozili Šoustal a po přečíslení bekhendem Jašek, český gólman musel krýt Juoleviho ránu. Petrův tým v úvodním dějství přišel o zraněného obránce Kvasničku.

V úvodu druhé dějství se tlačili více do útoku Finové, ale česká defenzíva je do šance nepustila. V první přesilové hře zápasu při vyloučení Kašeho po rychlé kombinaci minul branku v ideální pozici Palmu. Při Kuokkanenově trestu Vehviläinen stihl vyrazit Chlapíkovu ránu z pravého kruhu.

VIDEO | Podívejte se na sestřih zápasu

I další pasáž zápasu patřila Petrovu výběru. Po individuální akci těsně minul Kaše a zahrozil i Koblížek. Škarek také musel krýt nebezpečné pokusy, ale šance měli Češi. Reichel ale ani nadvakrát Vehviläinena nepřekonal, do finské branky si nenašla cestu teč Kurovského a přesnější muška chyběla Suchému.

V úvodu třetí třetiny pálil vedle pravé tyče Nečas. Škarek musel krát Välimäkiho teč po kombinaci s Juliusem Mattilou. Vehviläinen zasáhl lapačkou po individuální akci Kašeho. Finové se ubránili v oslabení za příliš mnoho hráčů na ledě. Český tým dělal soupeři pohybem problém a vyplynul z toho Musilův pokus i tři nebezpečné střely Krenželoka.

Na stranu Finska mohl v 53. minutě strhnout vedení Räsänen. Tři minuty před koncem třetí části vytěsnil finský gólman Zbořilovu ránu. Češi ale byli za výborný výkon odměněni plným bodovým ziskem. Špaček si na levé straně u mantinelu vybruslil zpět na modrou čáru, vystřelil přesně k pravé tyči a rozhodl. Finové se v power play marně snažili o vyrovnání.

Adam Musil se vrhá na spoluhráče po gólu Michaela Špačka proti Finsku
Adam Musil se vrhá na spoluhráče po gólu Michaela Špačka proti Finsku

Skupina A (Montreal):

ČR - Finsko 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. D. Krenželok (Nečas), 59. M. Špaček (A. Musil, Zbořil) - 9. Luoto. Rozhodčí: Björk (Švéd.), Stricker (Švýc.) - Palej (Rus.), Vanoosten (Kan). Vyloučení: 1:2. Bez využití.
Sestava ČR: Škarek - Kvasnička, Hronek, Kalina, Zbořil, D. Krenželok, Hrdinka, Vála - M. Špaček, A. Musil, Š. Stránský - D. Kaše, Nečas, Kurovský - Jašek, F. Chlapík, Koblížek - Suchý, K. Reichel, Šoustal. Trenéři: Jakub Petr, Jiří Dopita a Petr Svoboda.

Švédsko - Dánsko 6:1 (2:0, 4:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. A. Nylander (Ahl), 19. Eriksson Ek (Dahlin, Kylington), 25. Dahlén (Grundström, Carlsson), 27. Grundström, 34. Dahlin (G. Carlsson), 39. A. Nylander (Bernhardt, Eriksson Ek) - 58. Krag (Röndbjerg). Rozhodčí: Rohatsch (Něm.), Salonen - Suominen (oba Fin.), Fluri (Švýc.). Vyloučení: 3:1. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4518.

Skupina B (Toronto):

USA - Lotyšsko 6:1 (1:1, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 7. Harper (Fitzgerald, Ahcan), 27. White (Thompson, Fox), 39. Keller (White, Thompson), 53. Keller, 58. Bracco (Terry), 60. Greenway (Kunin, Terry) - 16. Krastenbergs (E. H. Jansons). Rozhodčí: Kubuš (SR), Sidorenko - Goljak (oba Běl.), Haurum (Dán.). Vyloučení: 7:5, navíc Balcers (Lot.) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7015.

Kanada - Rusko 5:3 (1:1, 2:0, 2:2)
Branky: 4. Jost (Myers, Dubé), 34. Strome (Barzal, Chabot), 38. Roy (Gauthier), 44. Barzal (Dubois), 50. Strome (Barzal) - 10. Sergačjov (Gurjanov), 46. Kaprizov (Vorobjov, Rykov), 51. Rykov (Jurtajkin, Kaprizov). Rozhodčí: Hribik (ČR), Linde - Dahmen (oba Švéd.), Davis (USA). Vyloučení: 3:6. Využití: 3:1. Diváci: 18.099.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud