Pavel Bárta
29. prosince 2017 • 15:14

O české juniory se na MS stará dcera vítěze z Nagana Jessica Smehlik

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BUFFALA | Její přízvuk napovídá, že není rodilý mluvčí, i když má českém kořeny. Jessica Smehlik se však narodila v Buffalu, strávila tady celý dosavadní život. Příjmení příjemné, 21leté slečny hned prozradí, s kým máte tu čest. Jde o mladší dceru olympijského vítěze, bývalého obránce Richarda Šmehlíka. A během mistrovství světa je jedním ze tří průvodců, kteří zabezpečují český tým.



„Jsou tady se mnou ještě Chris a Mike. Vyřizujeme veškerý servis, všechno, co potřebují zařídit. V hale, v hotelu, kdekoli. Ale oni jsou v poho, umí krásně anglicky. A já si aspoň osvěžím češtinu. Doma tedy mluvíme převážně česky, ale jinak se s ní do styku dostanu, snad jen když se jednou ročně letím podívat do Ostravy, odkud pocházejí rodiče. Máme tam babičku a všechny příbuzné,“ líčí Jess.

Byl by omyl si myslet, že se k téhle práci dostala přes svého otce. Richard Šmehlík v Buffalu strávil devět sezon ze své desetileté kariéry v NHL, je tu hokejovou legendou. V nedalekém Amherstu se svou rodinou žije, hokej však už moc nesleduje. Provozuje psí hotel, starostí kolem toho má až nad hlavu. Na zápasy moc nechodí, na juniory se ale podívat přišel.

„Hodně lidí se k tomu dostalo přes Sabres, já si tu práci našla přes kamaráda Marka, co dělá pro Slováky. Jinak s hokejem nemám nic společného. Podívám se, ale není to můj život. Táta byl slavnej, ale teď už má taky jinou práci. Když někde řeknu jeho jméno, ti starší si vzpomenou, mladší už ne. Jakmile jsem mu ale sdělila, že budu dělat na šampionátu u hokejového týmu, tam mi to schválil. Říkal, že to bude fun (zábava),“ usmívá se Jessica.

Na univerzitě v Buffalu studuje komunikaci. I proto se rozhodla pracovat během šampionátu jako tak zvaný team host. „Napadlo mě, že to bude dobré pro moji příští praxi a do mého životopisu. Až dostuduju, nejspíš bych chtěla pracovat v PR nebo se věnovat něčemu podobnému. Ale novinařinu, to ne!“ říká rázně.

Když její otec vyhrál v roce 1998 olympiádu v Naganu, bylo jí něco přes rok. „Víme, kde má medaili. Ale pamatuju ho až z konce kariéry. Končil v New Jersey, když dostali ten Stanley Cup (v roce 2003). Ale k hokeji nás to už moc netáhne. Jdu se podívat jednou za čas, on vůbec. Sleduje ho většinou doma. On je super, ale bere to tak, že tohle skončilo. Já mám taky ráda psy jako on. Moje sestra mu moc nepomáhá, já jo. Ale táta má hodně lidí, co mu pomůžou. Takže mě mohl pustit sem,“ uzavírá dcera olympijského šampiona.

Vše o MS v hokeji do 20 let najdete ZDE »

Z V VP PP P Skóre B

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud