23. prosince 2022 • 07:48

Česká dvacítka prohrála v generálce na MS. Kulich dal gól, pak trefil jen tyč

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová dvacítka podlehla v Halifaxu v generálce na mistrovství světa Švýcarsku 2:4. Svěřenci trenéra Radima Rulíka do turnaje vstoupí v noci na úterý v 0:30 SEČ také v Halifaxu ve Scotiabank Centre proti domácí Kanadě.



Po bezbrankové úvodní třetině ztratili čeští junioři zápas ve druhém dějství, které prohráli 0:3. V 25. minutě otevřel skóre ve vlastním oslabení Lorenzo Canonica, který vypíchnul puk Stanislavu Svozilovu a bekhendovým blafákem překonal Tomáš Suchánka.

Osmý tým odloženého srpnového šampionátu v Edmontonu se poté proti semifinalistovi dvakrát prosadil v početní výhodě. V čase 31:55 potrestal vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě Jeremy Jabola a v 37. minutě při pobytu Martina Ryšavého na trestné lavici skóroval Louis Robin.

V čase 46:55 se poprvé prosadil také český výběr, v početní výhodě zakončil kombinaci Eduarda Šalého a Tomáš Hamara Jiří Kulich. V 53. minutě v další přesilovce zakončil svůj průnik úspěšně Matyáš Šapovaliv a Rulíkův tým sahal po vyrovnání. Minutu před koncem trefil Kulich tyč, ale 13 sekund před závěrečnou sirénou přidal pojistku Švýcarů při power play do prázdné branky Brian Zanetti.

Přípravný zápas hokejistů do 20 let před MS v Halifaxu (Kanada):

Česko - Švýcarsko 2:4 (0:0, 0:3, 2:1)
Branky:
47. Kulich, 53. Šapovaliv - 25. Canonica, 32. Jabola, 37. Robin, 60. Zanetti.

 

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud