29. prosince 2017 • 12:22

Slovensko v euforii. Je to jako mít Stanley Cup, řekl útočník o šoku na MS

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí den na hokejovém mistrovství světa do 20 let přinesl první velké překvapení, a to rovnou na úkor domácího týmu. Tým Slovenska nečekaně setnul favorizované USA,  výhru 3:2 trefil neskutečným gólem v 58. minutě útočník Samuel Buček. „Je to velký moment nejen pro náš hokej, ale pro celé Slovensko," řekl autor rozhodující trefy.



„Najel jsem si do pásma, naznačil jsem střelu a obránce se do ní hned položil. „Tak jsem objel bránu, gólman zakročil, ale viděl jsem šanci na dorážku a puk jsem prostě doklepl," popisoval pro IIHF po utkání devatenáctiletý rodák z Nitry, který hraje zámořskou soutěž USHL za tým Chicago Steel.

Nicméně slova těžko mohou popsat parádu, která rozesmutnila celou halu v Buffalu. Ještě, než se vůbec mohl devatenáctiletý útočník dostat k zakončení, ladně si projel s pukem sám z vlastního pásma! Oklamal tak úplně všechny soupeře a krásně si dojel pro třetí bod v utkání. Na první dvě branky totiž zvládl nahrát.

Závěrečný výsledek sice fanouška překvapí a jasně mluví i poměr střel 45:25 pro tým USA, ale každý kdo zápas viděl, nemůže říct, že vítězství by bylo dílem náhody. „Musím je hodně pochválit, to co si na nás připravili poctivě dodržovali, zavřeli střední pásmo a pořádně nám znepříjemňovali život. My jsme se s tím nedokázali moc poprat," mrzelo trenéra Boba Motzka.

VIDEO: Sestřih utkání USA - Slovensko

Jeho svěřenci ani jednou v zápase nevedli. Ve 25. minutě nejprve otevřel skóre zápasu Filip Krivošík, v 56. pak uspěl ještě jednou. Minutu na to sice krásným sólem s vydařenou kličkou srovnala osmička posledního draftu Casey Mittelstadt, ale ač stav 2:2 a následná naděje hráče USA viditelně nakopl, brzy bylo hotovo.

Na vítězství měl rozhodně velkou zásluhu brankář Adam Durný, který několikrát zazářil a jeho výkon byl výtečný. „Byl to můj nejlepší zápas v životě. Musíme si výhru užít když máme den volno, ale pak je potřeba se hned připravit na další bitvu," burcoval gólman a připomněl sobotní bitvu s Finy.

Američané na tom jsou podstatně hůře, čeká je jen několikahodinová pauza a od 21:00 se dnes utkají v derby s rozjetou Kanadou. „Slováci hráli velice dobře, ale my si musíme věřit a držet se toho, co jsme si řekli," řekl útočník Brady Tkachuk, střelec první branky USA.

Také syn slavného otce Keitha Tkachuka tak musel zklamaně sledovat vítězné křepčení outsidera, které popsal útočník Marian Studenič. „Neskutečné, je to jako sen. Pro mě je to poprvé, co jsem byl u výhry nad tak favorizovaným týmem jako je USA. Pro naši malou zemi je to jako vítězství ve Stanley Cupu. Jsem pyšný," dodal.

Výhru pak mladíci oslavili zpěvem. A pořádně hlasitým.

Vše o MS do 20 let najdete ZDE »

Z V VP PP P Skóre B
1. Kanada 4 3 0 1 0 21:6 10
2. USA 4 2 1 0 1 20:10 8
3. Finsko 4 2 0 0 2 15:12 6
4. Slovensko 4 2 0 0 2 10:14 6
5. Dánsko 4 0 0 0 4 2:26 0

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud