16. května 2013 • 16:55

Česká smůla. Tým proti Švýcarsku potopily dva vlastní góly

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klíčové zápasy často rozhodují drobnosti, náhodné góly. Štěstěna se tentokrát odvrátila od českých hokejistů. Obě dvě švýcarské branky ve čtvrtfinálovém duelu světového šampionátu padly s přispěním českých hráčů. Poprvé si do branky puk kopl Marek Židlický, při druhé trefě směr střely Josiho změnila teč Zbyňka Irgla.



Hadamczikův výběr nezačal utkání dobře a už v šesté minutě se měnilo skóre. Denis Hollenstein se dostal do úniku a řítil se na Pavelce. S pomocí dojíždějícího Židlického nadvakrát dotlačil puk do sítě. "Byl to můj vlastní gól," přiznal v přestávkovém rozhovoru pro Českou televizi obránce New Jersey.

Češi pak dál marně dobývali branku Gerbera, vyjma pěkné akce Novotného si během dvou třetin nevypracovali žádnou větší šanci. Naopak - ve 34. minutě přišla další tvrdá rána. Roman Josi na kruhu vypálil, jeho rána změnila směr o hokejku Zbyňka Irgla.

Dělovka švýcarského hráče přerazila Irglovo náčiní, puk šel mezi nohy bezmocného Pavelce, který už nestačil zareagovat. "Dva góly jsme si dali sami, ale klukům nejde nic vyčítat, snažili se ty střely zastavit," komentoval do kamer České televize Ondřej Pavelec inkasované branky.

VIDEO: Podívejte se na sestřih čtvrtfinále se Švýcarskem

Českou jedničku mrzel zejména rozdílový druhý gól. "Střelu jsem viděl, nejsem si jistý, jestli by vůbec šla do brány," litoval. "Takový je hokej, moc hezkých gólů padat nebude. Jednou si to tam kopneme sami, podruhé to tam spadne přes hokejku," připojil se Radim Vrbata.

Hadamczikův výběr pak ještě mocně dotahoval, ve třetí třetině snížil obránce Kutlák. Ani závěrečný nápor ale na vyrovnání nestačil. Český tým se tak po čtyřech letech vrací z mistrovství světa bez medaile.

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 5. • 14:45
Švýcarsko
Švýcarsko
2:1
ONLINE
16. května
14:45
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 05:45. Hollenstein, 33:08. Josi

Hosté: 45:29. Kutlák

Sestavy

Domácí: Gerber (Berra) – Vauclair (A), Seger (C), Von Gunten, Josi, Blindenbacher, Furrer, Diaz – Niederreiter, Plüss (A), Moser – Ambühl, Suri, Gardner – Cunti, Bodenmann, Hollenstein – Trachsler, Bieber, Walker – Monnet. Trenér: Sean Simpson

Hosté: Pavelec (Francouz) – Židlický, Čáslava, Michálek (A), Šmíd, Hejda, Nakládal, Kutlák – Fleischmann, Plekanec, Tlustý – Hudler, Hertl, Voráček – Vrbata (A), Hanzal, Koukal – Hubáček, Novotný (C), Irgl – Tenkrát. Trenér: Alois Hadamczik

Rozhodčí

Olenin (RUS), Vinnerborg (SWE) – Dahmen (SWE), Schrader (GER)

Stadion

Globen Arena, Stockholm

Hadamczik vysvětluje pokyny pro další průběh zápasu
Hadamczik vysvětluje pokyny pro další průběh zápasu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud