16. května 2013 • 17:20

Jediný střelec Kutlák: Švýcaři jsou neskutečně rozjetá mašina

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První dvě třetiny nehrál, pak ale Zdeněk Kutlák dal svým gólem na 1:2 českým hokejistům ve čtvrtfinále mistrovství světa proti Švýcarům šanci na zvrat. Nestačilo to, závěrečný tlak už nepřinesl ani vyrovnání a Češi končí po čtyřech letech bez medaile. "Ten gól bych vyměnil víte za co," posteskl si jediný český střelec v televizním rozhovoru hned po zápase.



Podle Kutláka českému týmu nechyběla euforie, kterou získali jasným vítězstvím nad Norskem. "Možná jsme měli trochu pomalejší rozjezd, ale Švýcaři tu mají neskutečně rozjetou mašinu," prohlásil útočník, který sám ve Švýcarsku působí.

"Štěstěna se k nám otočila trochu zády," okomentoval Kutlák dva vlastní góly, které rozhodly o švýcarském postupu. "Je to samozřejmě zklamání pro všechny. Do čtvrtfinále jsme postoupili trochu se štěstím, ale bylo to hratelný," smutnil Kutlák.

Podle něj ale nakonec soupeř vyhrál zaslouženě. "Mají tým skoro celý rok pohromadě," vyzdvihl švýcarskou souhru. "Teď jim přeju, ať to dotáhnou do konce pro zlato," dodal obránce Ambri-Piotta.

"Dvě třetiny jsme byli před jejich brankářem moc hodní," měl jasno o příčinách špatného startu do zápasu brankář Ondřej Pavelec. "Pak jsme do toho kopli, ale nestačilo to. Švýcaři tady celou dobu neprohráli," uvedl jeden z trojice nejlepších českých hráčů na turnaji.

Šance na medaili je pryč, Češi končí ve čtvrtfinále
Šance na medaili je pryč, Češi končí ve čtvrtfinále

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud