4. května 2014 • 20:23

NOMINACE na MS: Růžička bere šest hráčů z NHL, ale i Sekáče a Vitáska

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč české hokejové reprezentace Vladimír Růžička oznámil konečnou nominaci na mistrovství světa v Bělorusku. V týmu nechybí Jaromír Jágr a dalších pět hráčů z NHL. Nečekaně se do zatím širšího sedmadvacetičlenného kádru dostali obránce Ondřej Vitásek a útočníci Jiří Sekáč s Martinem Zaťovičem.



"Nebylo to jednoduché rozhodování, ale to je vždy stejné. Vždy řešíte, koho vzít a koho ne. Po zápasech ve Švédsku jsme se přikláněli k tomu, že vezmeme trochu zkušenější hráče," řekl Růžička na tiskové konferenci v Praze po příletu z turnaje ve Stockholmu.

"Na mistrovství můžeme vzít jednoho dva, kteří nemají zkušenost, ale osm by byl strašný risk. Jedeme pro medaili a ne se zúčastnit," podotkl.

Růžička: Před 14 dny bych to složil jinak. Ale na MS potřebujeme zkušenosti
Video se připravuje ...

Podle očekávání Růžička do nominace zařadil šest hráčů z kanadsko-americké NHL. Jágr a Jiří Hudler hráli již na turnaji ve Stockholmu, čtveřice Jakub Kindl, Roman Polák, Tomáš Hertl a Vladimír Sobotka svůj start potvrdila v minulých dnech a k týmu se připojí na úterním srazu.

Sobotka bude jediným hráčem bez reprezentačního startu v kádru. V nominaci na akce národního týmu už byl několikrát, vždy jej ale vyřadily zdravotní problémy.

Trio Tomáš Král, Vladimír Růžika a Slavomír Lener se na nominační tiskovce i dobře pobavilo
Trio Tomáš Král, Vladimír Růžika a Slavomír Lener se na nominační tiskovce i dobře pobavilo

Den před odletem do Minsku se k mužstvu připojí tři Sekáčovi spoluhráči ze Lva Praha Martin Ševc, Ondřej Němec, Jiří Novotný a Jan Kovář z Magnitogorsku, který po výhře nad pražským klubem slavil triumf v play off Kontinentální ligy.

Z kádru, který tento týden startoval na Švédských hrách ve Stockholmu, vypadli například obránci Jakub Krejčík a Tomáš Mojžíš, v útoku se nedostalo na Tomáše Noska, Lukáše Radila, Jana Buchteleho nebo zraněného Tomáše Zohornu.

Národní tým se v Praze sejde v úterý, o den později odletí do Minsku. Úvodní zápas na šampionátu čeká reprezentanty v pátek 9. května, kdy se od 19:45 utkají se Slovenskem. V dalších zápasech základní skupiny A narazí Češi na Švédsko, Kanadu, Itálii, Dánsko, Norsko a Francii.

"Máme za sebou těžkou sezonu a před sebou její druhý vrchol. Loni jsme se po třech letech nedostali do bojů o medaile, takže letošní cíl je jasný - opět se dostat do semifinále," řekl prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král. "Jsem přesvědčený, že pořád máme kvalitu a musíme jezdit na mistrovství s tím, že chceme uspět a bojovat o medaile," doplnil.

Česká nominace na MS v Bělorusku:

Brankáři  
Pavel Francouz Litvínov
Jakub Kovář Jekatěrinburg/KHL
Alexander Salák Petrohrad/KHL
Obránci  
Martin Ševc Lev Praha/KHL
Ondřej Němec Lev Praha/KHL
Ondřej Vitásek Liberec
Petr Zámorský Zlín
Jan Kolář Doněck/KHL
Michal Jordán Charlotte/AHL
Jakub Kindl Detroit/NHL
Roman Polák St. Louis/NHL
Útočníci  
Jakub Klepiš Lev Praha/KHL
Jiří Novotný Lev Praha/KHL
Jiří Sekáč Lev Praha/KHL
Tomáš Rolinek Sparta Praha
Martin Růžička Třinec
Martin Zaťovič Karlovy Vary
Roman Červenka Petrohrad/KHL
Lukáš Kašpar Doněck/KHL
Jakub Petružálek Kazaň/KHL
Michal Vondrka Slovan Bratislava/KHL
Jan Kovář Magnitogorsk/KHL
Milan Gulaš Färjestad/Švéd.
Jiří Hudler Calgary/NHL
Jaromír Jágr New Jersey/NHL
Tomáš Hertl San Jose/NHL
Vladimír Sobotka St. Louis/NHL

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud