František Suchan
17. května 2014 • 13:15

"Válka" v kabině národního týmu: Bude se hrát Gott, nebo moderna?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Národní tým omlazuje, a nejen na ledě. Letitá samozřejmost, že z reprobeden v kabině se linou tóny nesmrtelných domácích šlágrů, zažívá na šampionátu v Minsku asi poslední záchvěv života. Díky DJovi Jakubu Petružálkovi se o slovo hlásí nářez plný elektronických pecek a čerstvých světových hitů. Jaromír Jágr a jeho grupa mazáků ale svoje Kabáty před zápasem přece jen ještě uhájili...



Už aby tu byli starší kluci, zazoufal si naoko Tomáš Rolinek, když v průběhu přípravy na mistrovství světa vkročil do reprezentační kabiny plné neokoukaných tváří mladíků. Kapitán zlaté party z roku 2010 patří k vyznavačům tuzemské hudební klasiky. Gott, Landa, Kabáti, Zagorová.

Ovšem dokud držel ruku nad playlistem výhradně Jakub Petružálek, 29letý milovník moderní muziky a občasný DJ, jely se takzvaně jiné bomby... „Přímý přenos z kovářské dílny,“ okomentoval kamarádův vkus bek Ondřej Němec.

Netřeba to dramatizovat, avšak s nástupem zkušených borců se rozhořel otevřený boj. Válka, kde se útočí vtipnými narážkami a fóry, rýpe se ostošest na obě strany.

Červenka bojuje o klasiku

„Občas si do rádia Petry a ta jeho skupinka něco svého dá, a to radši utíkám z kabiny. Zůstávám jen, když hraje Rottrová,“ hecoval progresivní kliku Roman Červenka, zastánce klasiky.

„Jsme v menšině. Vždycky si chceme vyjednat aspoň jednu písničku! Občas se nám to i povede,“ směje se naopak Martin Zaťovič, jeden z Petružálkových kumpánů.

VIDEO: U Červenky a spol. letí klasika

Kdy nemají zastánci aktuální hudební scény šanci, to je doba před zápasy. „To spíš pouští Džegr Landu. Nakonec jsme si prosadili, že v důležité momenty hrajeme my,“ triumfálně se usmál Červenka.

A to si pište, že při tónech takové Lady Carneval nastává remcání. „Ale radši si to říkáme tak jen mezi sebou. Necháváme mazáky v klidu. To oni zápasy rozhodují, tak ať si v pohodě poslouchají Zagorovou,“ přidává další úsměv Zaťovič.

Petružálek: Čeho je moc, toho je příliš

„Tohle je každodenní chleba, pořád se hecujeme,“ pokyvuje hlavní motor pokroku Petružálek. „A je sranda vidět, že celý dny hraje česká muzika a kluci pak po jednom chodí za mnou, ať tam šoupnu něco jiného. Mně osobně české písničky nevadí, ale čeho je moc, toho je příliš. Někdy už ráno skřípu zubama, a když tak koukám po kabině, nejsem sám.“

VIDEO: DJ Petružálek preferuje tento styl

Před a po trénincích je to právě Petružálek, jehož iPod obstarává hlavní proud melodií. „Snažím se vyhovět každému. Je tu pětadvacet lidí a každý má den co den jinou náladu a chce slyšet něco jiného. Všichni spokojení nikdy nebudou. Snažím se dělat velké kompromisy,“ popsal svoji úlohu.

„Hlavně musím respektovat starší kluky, nechci dělat rozbroje. Trochu jsem tedy upustil od toho, co jsem pouštěl, když jsme byli v přípravě v Praze. Nechávám ostatní hrát, co oni chtějí.“

Zaťovič: Někdy už je to extrém

A když je možnost, šatnu zvyklou na osmdesátkové cajdáky prořízne pořádný beat. „Je fakt, že někdy je i to, co tam pošle Petry, taky extrém,“ uznal Zaťovič.

„Někdy se musí přitvrdit. Ale styl, který já vyloženě poslouchám, bych klukům ani zahrát nemohl,“ usměje se Petružálek, jehož gustu vévodí trance. „Rolas tomu říká techno, ale s tím to nemá nic společného. Kdybych pustil techno, kluci vylítnou z kůže a v kabině nevydrží nikdo. Snažím se hrát melodické, zpívané písničky.“

Zkuste mrknout, jak na vás zapůsobí tým při rozjezdu dalších utkání. Možná poznáte, jaká hudební klika měla ten den ostřejší lokty...

Co se hraje v kabině
HITPARÁDA „JÁGROVCŮ“
největší zastánci: Jaromír Jágr Roman Červenka Tomáš Rolinek
1. Karel Gott: Lady Carneval
2. Marie Rottrová: Skořápky ořechů
3. Věra Špinarová: Jednoho dne se vrátíš

HITPARÁDA „PETRUŽÁLKOVCŮ“
největší zastánci: Jakub Petružálek Pavel Francouz Jakub Kindl
1. Calvin Harris: Summer
2. Avicii: Wake me up
3. Armin van Buuren: Save my night

Vladimír Růžička s Jaromírem Jágrem na střídačce českého týmu během zápasu s Itálií
Vladimír Růžička s Jaromírem Jágrem na střídačce českého týmu během zápasu s Itálií

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud