Květoslav Šimek
19. května 2014 • 19:54

Slováci si čtvrtfinále nezahrají. Dostane Vůjtek novou smlouvu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtfinále mistrovství světa si hokejisté Slovenska nezahrají. Úterní zápas s Dánskem už budou hrát pouze o konečné umístění, postup si vybojovala Francie. Po senzačním stříbru z Helsinek 2012 a osmé příčce ze Stockholmu 2013 je vyřazení v základní skupině pro tým Vladimíra Vůjtka neúspěch. Na Slovensku mu končí smlouva. Dostane (a přijme) novou? To je otázka, kterou budou šéfové slovenského svazu řešit.



„Samozřejmě je to pro nás zklamání,“ říkal Vůjtek slovenským novinářům po francouzském triumfu. „Víme ale, s jakým týmem jsme do Minsku jeli. Mužstvo až na jedenáct minut zápasu s Francií podalo výkony na hranici svých možností. S Českem nebo Kanadou jsme odehráli dobré zápasy. Nedá se říct, že by kluci nebojovali.“

Slováci v základní skupině prohráli s Českem 2:3 v prodloužení, s Kanadou 1:4, s Francií 3:5 a se Švédskem 1:3. Porazili Norsko 5:2 a Itálii 4:1. Zítřejší zápas s Dánskem už vyřeší pouze konečné umístění, protože Francie má lepší vzájemný zápas.

Slovákům zlomila vaz právě prohra s Francií, nad kterou vedli 2:0 a 3:1. I proto museli spoléhat na dánskou pomoc. Naděje se jich takřka 50 minut držela, Dánové hráli s Francií nerozhodně 2:2. Jenže pak přišel drtivý závěr Francouzů a tím i konec Slováků.

Vůjtkovi končí na Slovensku smlouva, ale budoucnost řešit nechtěl. „Mám už dost roků na to, abych se zabýval tím, co teprve bude,“ hlásil sedmašedesátiletý kouč už před šampionátem. A to samé zopakoval i teď.

„Turnaj ještě pokračuje, proto o budoucnosti mluvit nebudu. Končí mi smlouva a nejsem z těch, kteří by na sílu seděli na své židli. Všechno je otázka budoucnosti, jednání a shrnutí všech pro a proti,“ řekl.

Vůjtek nezastírá, že poslední dvě akce – olympiáda a šampionát, skončily pro Slovensko neúspěchem. „Dva turnaje se nepodařily. Možná půjdu dál, možná skončím s hokejem. To se teprve uvidí.“

Příští mistrovství světa hostí Praha a Ostrava. Vůjtek by hrál se Slovenskem prakticky doma. „Zní to dobře, ale k tomu, abych tam mohl být, jsou potřebné i výsledky,“ dodal pro slovenské novináře.

Trenér slovenské hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek v obležení novinářů poté, co jeho tým ztratil šanci postoupit na MS do čtvrtfinále
Trenér slovenské hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek v obležení novinářů poté, co jeho tým ztratil šanci postoupit na MS do čtvrtfinále

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud