20. května 2014 • 09:52

Nebude létat v oblacích, věří Vitáskovi kouč Liberce Hynek

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když libereckému Pavlu Hynkovi na jaře zavolal reprezentační kouč Vladimír Růžička, doporučil mu trenér Bílých Tygrů na přípravném kempu vyzkoušet i Ondřeje Vitáska. 23letý obránce si pak v týmu překvapivě a zaslouženě vybojoval místo a dnes ho čeká další zápas za národní tým proti Francii.



„Zatím si na mistrovství vede dobře, byť play off zápasy teprve přijdou. Každé utkání u něj vidím posun v sebevědomí. V osobních soubojích a ve hře na mantinelu byl dobrý od začátku, ale teď se zlepšila i jeho hra na puku,“ chválí svého hráče Pavel Hynek, podle kterého 193 centimetrů vysokému zadákovi pomohlo přeřazení k Ondřejovi Němcovi.

„Kdybych měl vypíchnout jednu jeho hokejovou přednost, díky výborným fyzickým parametrům je to defenzivní činnost a osobní souboje, které neprohrává, naopak vyhrává a ještě odjede s pukem. To je jeho nejsilnější stránka,“ vyzdvihuje trenér Bílých Tygrů.

A slabina? „Horší to pak bývá na puku, když často první přihrávku kazí. Ale i na mezinárodní scéně je vidět, že se v tom zápas od zápasu zlepšuje a jde nahoru,“ doplňuje Hynek.

Zároveň věří, že ho mistrovství světa povahově nezmění. „Není typem kluka, který přijede z mistrovství a bude lítat v oblacích. Není už úplným bažantem. On ví, čím si musel projít, aby se dostal na takovou úroveň. Asi je teď hodně lidí, kteří ho plácají po ramenou a hlásí se k němu, ale nemám obavu, že by mu to zamotalo hlavu,“ přiznává Pavel Hynek a dodává, že teď bude muset svůj vzestup potvrzovat v každém utkání v extralize za Liberec.

„Ale ostatním klukům ukázal, že do nároďáku není zase tak daleko, což může být pro další hráče velká motivace,“ uzavírá kouč.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud