23. května 2014 • 04:50

Faul na Sobotku? Národu dlužíš omluvu, spílají kapitánovi v zámoří

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dříč, poctivý pracant, provokatér a specialista na oslabení, to je krátký popis Justina Abdelkadera. Agilní americký hokejista dostal pro mistrovství světa v Minsku na dres kapitánské céčko, ale dost možná to na podobné úrovni bylo naposledy. Po jeho zkratovém zákroku ve čtvrtfinále a předchozí suspendaci po zápase proti Kazachstánu se na jeho výkon snesla v zámoří kritika.



Světový šampionát v hokeji není v Americe zrovna sledovaná záležitost, do titulků se dostávají většinou pouze výsledky. Drsný hit Abdelkadera, který vyřadil ze zápasu Vladimíra Sobotku a odstartoval gólovou smršť českého týmu, ale vyvolal slušný ohlas.

"Justin Abdelkader dluží národu omluvu. Na tomto turnaji hrál nesmírně nečistě," připomněl výkony sedmadvacetiletého rodáka z Michiganu novinář Dennis Dodd píšící pro CBS Sports.

VIDEO: Srážka Sobotky s Abdelkaderem

Faul na Sobotku navíc nebyl jediným prohřeškem amerického křídelníka. Abdelkader totiž už dříve na turnaji jeden nečistý zákrok předvedl, útočníka Kazachstánu Konstantina Puškarjova fauloval kolenem a od disciplinární komise vyfasoval stopku na jedno utkání.

V dresu Detroitu si v zámoří už stihl vybudovat slušnou pozici a je stabilním článkem sestavy Red Wings, přesto zodpovědnost za mužstvo, jakou měl v Minsku, zažívá v kariéře poprvé. A už se ozývají hlasy, že to dost možná bylo také naposledy.

Sotva totiž odešel americký útočník do šaten, český tým slavil zásluhou Hertla gól. A když se v dál probíhající přesile trefil i Roman Červenka, věděli američané, že otáčet tento duel se bude těžko. "Abdelkader dost možná potopil naděje týmu USA na úspěch na tomto šampionátu," napsal na Twitter respektovaný novinář Stephen Whyno z deníku The Canadien Press.

Kompletní zpravodajství z MS v hokeji sledujte zde »

Abdelkader po vyloučení míří do kabiny...
Abdelkader po vyloučení míří do kabiny...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud