22. května 2014 • 21:16

Brutální faul! Sobotka ho neviděl a dostal ránu do hlavy, zlobil se Hašek

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Nechutný faul amerického hokejisty Justina Abdelkadera vyvolal bouři i v redakci deníku Sport, kde vítězné utkání Čechů (4:3) sledovali Dominik Hašek a Radko Gudas. Nad Abdelkaderovým blikancem jen kroutili hlavou a souhlasili s trestem do konce utkání. "Takové zákroky se neodpouští," prohlásil Gudas.



"Sobotka se vůbec nemohl bránit a úder byl přímo na hlavu. Abdelkadera ani neviděl a najednou dostal ránu do hlavy," čílil se legendární brankář Dominik Hašek.

Americký hokejista přijel k Sobotkovi v momentě, kdy se český centr pokusil o střelu. Na nelítostný faul nestihl nijak zareagovat a dlouho zůstával ležet na ledě.

Gudas: Takové zákroky se neodpouštějí
Video se připravuje ...

Po domluvě sudích, kteří si faulu nejprve ani nevšimli, Abdelkader vyfasoval trest na pět minut plus do konce utkání. "Asi to dobře neviděli, jinak by ho vyloučili hned. Ale trest je zasloužený," uvedl Radko Gudas.

S trestem souhlasil i Hašek, podle kterého by si Abdelkader za podobný faul nezahrál v NHL jeden až dva zápasy. "Bylo to naprosto správné vyloučení. Zasloužil si to. Teď je důležité, aby se Sobotka uzdravil, i když jsem trošičku skeptický," dodal Dominátor.

"Snad nemá otřes mozku," doufal Gudas.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud