Martin Tomaides
30. dubna 2015 • 04:59

Těšte se na ně! Tady je 15 NEJ hvězd mistrovství světa v Česku

Vstoupit do diskuse
0
  • Na MS v Česku uvidíte přehlídku hokejových hvězd první kategorieNa MS v Česku uvidíte přehlídku hokejových hvězd první kategorieFOTO: Koláž iSport.cz

    Mistrovství světa v Česku se může pyšnit přímo famózní obsazeností. Tolik superstar na jednom turnaji? To už tu dlouho nebylo. I jen vybrat 15 z nich byl pořádný oříšek. Borce s hvězdnou aurou můžete hledat na každé pozici, těšte se na krásné akce nejlepších mužů svého oboru. Tady se podívejte na výběr serveru iSport.cz.

  • Sergej Bobrovskij, brankář, Rusko

    Sergej BobrovskijFoto ČTK/AP

    Kdyby byl zdravý, nemusel by teď řešit otázku šampionátu. Brankář Columbusu v plné formě dokáže tahnout celý klub, teď mohl hrát o Stanley Cup. Kdyby... Nejlepší gólman NHL z roku 2013 se pokusí získat své druhé zlato.

  • Sidney Crosby, útočník, Kanada

    Sidney CrosbyFoto AP Photo

    V zámoří se čile bojuje o Stanley Cup, největší hokejová celebrita současnosti je ale v Evropě. Sidney Crosby se vydává na svůj druhý šampionát v kariéře a nebere nic jiného než výhru. V případě zisku zlaté medaile se stane členem Triple Gold Clubu.

  • Matt Duchene, útočník, Kanada

    Matt DucheneFoto ČTK/AP

    Speedy Gonzales na bruslích. Až nebudete moct v zápase Kanady zaostřit na toho bleskově uhánějícícho chlapce, bude to právě Duchene. Rychlík z Colorada dokáže profitovat ze své rychlosti a svůj střelecký instinkt využívá k častému skórování. Před rokem si přivezl ze Soči olympijské zlato.

  • Oliver Ekman-Larsson, obránce, Švédsko

    Oliver Ekman-LarssonFoto Reuters / Joe Camporeale-USA TODAY Sports

    Žádný obránce letos v NHL nevstřelil tolik branek (23). Víc už snad ani není třeba říkat. Třiadvacetiletý bek bude perfektním dispečerem přesilových her, navíc je ladným bruslařem s vytříbeným citem pro hru. Pozor na něj.

  • Claude Giroux, útočník, Kanada

    Claude GirouxFoto Profimedia

    Prahu už zná, byl se tu podívat během výluky v NHL před pár lety. Teď si vyzkouší i místní led a počítejte s tím, že okouzlí. Kapitán Philadelphie se učil od Jágra, válí s Voráčkem a teď si zahraje i po boku Crosbyho. Překypuje kreativitou, umí skórovat v klíčovou chvíli.

  • Jaromír Jágr, útočník, Česko

    Jaromír JágrFoto Profimedia.cz

    Po výměně na Floridu v sobě objevil novou sílu a chuť do hokeje. S mladými spoluhráči si v týmu Panthers výborně porozuměl a rázem se zdálo, že i to bruslení mu jde o něco lépe. 43 let byste mu netipli. Osobnost. Miláček publika.

  • Roman Josi, obránce, Švýcarsko

    Roman JosiFoto Reuters / Christopher Hanewinckel-USA TODAY Sports

    Neznámé jméno? Nemělo by být. Švýcarský obránce z Nashvillu je v současnosti nejzářivějším hráčem své země, jen čtyři beci letos v zámoří nasbírali více bodů. Čtyřiadvacetiletý Josi skvěle čte hru, má tvrdou střelu a nenajdete na něm vyloženě slabou stránku.

  • Anže Kopitar, útočník, Slovinsko

    Anže KopitarFoto ČTK/AP

    Jeho otec Matjaz je trenérem mužstva, ale tady rozhodně o protekci nemůže být řeč. Elitní útočník Los Angeles Kings má dokonce ve sbírce i dva Stanley Cupy. Zahraje si na svém čtvrtém šampionátu.

  • Ilja Kovalčuk, útočník, Rusko

    Ilja KovalčukFoto Jaroslav Legner (Sport)

    V NHL už není, jeho herní schopnosti to ale neomezilo. Lídr Petrohradu má sílu jako rozjetý tank a jednu z nejtvrdších střel mezi všemi současnými hráči. Dvojnásobný mistr světa je navíc neskutečně rychlý.

  • Jevgenij Malkin, útočník, Rusko

    Jevgenij MalkinFoto Reuters / Charles LeClaire-USA TODAY Sports

    Hvězda první kategorie. Útočný válec, který góly dokáže trhat sítě a urostlou postavou zbořit obranu. Navíc zvládá plnit i obranné úkoly. Doma už má dvě zlata z MS.

  • Alexandr Radulov, útočník, Rusko

    Alexander RadulovFoto Michal Beránek (Sport)

    Raubíř, hrubián, grázl. Ale také skvělý střelec a silák. Hráč, kterého by chtěl na své soupisce každý trenér, který si dokáže poradit s jeho temperamentem. Radulov se chystá na svůj šestý šampionát, z těch předchozích dokázal urvat tři medaile.

  • Pekka Rinne, brankář, Finsko

    Pekka RinneFoto AP Photo

    Letošní aspirant na Vezina Trophy by měl být brankářskou star šampionátu. Téměř dvoumetrový Fin je chlapíkem v nejlepších letech, na posledním mistrovství vychytal pro své mužstvo stříbrnou medaili.

  • Tyler Seguin, útočník, Kanada

    Tyler SeguinFoto Reuters / Chris LaFrance-USA TODAY Sports

    Kdyby se v průběhu ročníku nezranil, dost možná by vyhrál kanadské bodování celé NHL. Útočník Dallasu miluje život a rád se baví. Herně je ale ve svých třiadvaceti letech vyspělý dost. Majitel Stanley Cupu s Bostonem jede na svoje první mistrovství světa.

  • Vladimír Tarasenko, útočník, Rusko

    Vladimír TarasenkoFoto ČTK/AP

    Jeden z nejzábavnějších hokejistů současnosti. Nikdo nikdy neví, kam přesně se na ledě tenhle expres vydá. Jeho hokejové myšlení v kombinaci s neskutečně rychlýma rukama znamenají neustále nebezpečí. Skvěle tvoří i zakončuje.

  • Jakub Voráček, útočník, Česko

    Jakub VoráčekFoto Profimedia

    Životní sezonu ze zámoří chce prezentovat i v Praze. Největší současné eso českého hokeje dlouho v zámoří panovalo kanadskému bodování, jeho proměna je markantní, stal se z něj hokejový alfa samec. I proto povede mužstvo jako kapitán.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud