Martin Tomaides
5. května 2015 • 10:15

Smith popíchl kamaráda Erata: Jeho trefa? Jen se to od něj odrazilo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvaadvacet puků pochytal a pro Čechy byl velkou překážkou. Vytáhlý gólman Mike Smith jistí na MS v Česku tým Kanady a svou práci si odvedl i v pondělí večer. Domácí parta našla recept na rozjetého soka, rozhodla se využívat tečovaných střel, přesto nakonec prohrála 3:6. "Češi tu mají tým, který kousne, když ho necháte," řekl po zápase brankář, který si připsal druhou výhru na turnaji.



Už po příletu do Česka dával třiatřicetiletý Smith najevo, že na zápas proti Česku se těší. Věděl, že se postaví proti Martinu Eratovi , kamarádovi z Arizony. A jak se to tak stává, byl to právě Erat, kdo kolegu ze zámoří překonal z Čechů jako první.

Přesto i po vyhraném duelu kolegu z šatny popichoval. "Že mě Martin prostřelil? To si nemyslím, spíš se to od něj jen odrazilo," smál se v rozhovoru po utkání a měl pravdu. V čase 19:22 skončil v bráně Kanady puk po střele Jana Kováře, kterou právě Erat se štěstím tečoval a připsal si první gól v turnaji.

Spokojeně ale odcházel do šaten muž s maskou na tváři. Eratovi na podzim v Arizoně vzájemnou bitvu s vítězným koncem určitě s chutí připomene. "Nastoupit za národní tým je otázka cti. V NHL se tomu pak zasmějeme, ale teď to bereme jako vážnou věc," vysvětloval Smith, který byl nadšený, že si mohl zachytat proti hráči, se kterým jinak celý rok sdílí šatnu.

Rulík: Je dobře, že nehrajeme jako za minulého trenéra
Video se připravuje ...

Zlatý medailista ze Soči má za sebou na turnaji druhý duel a znovu z toho byla výhra. Ačkoliv doposud Kanada proplouvala turnajem hladce, na český tým si dávali svěřenci trenéra Todda McLellana velký pozor. I protože Češi měli v zádech O2 Arenu nabitou fanoušky, což je samozřejmě motivace navíc.

"Atmosféra byla fantastická a Češi tu mají tým, který dokáže zaútočit, když ho necháte. Utkání bylo ale o dost vyrovnanější, než ukazuje skóre," myslí si Smith, který dodal, že jeho mužstvu pomohlo rychlé vedení 2:0, jež Kanada získala díky gólům Eberleho a Halla v první třetině.

Sám Smith působil spolehlivě, dvakrát ho český tým překonal po tečích a se soupeřem si tak bývalý brankář Dallasu či Tampy Bay nedělal moc velkou hlavu. "Těžko vybírat nejnebezpečnějšího hráče, mají hodně dobrých hokejistů, kteří toho mají dost odbojováno v zámoří i v evropských soutěžích," dodal.

Pak už spokojeně odkráčel do šaten. O krůček blíž zlatému cíli.

Crosby? Bude lepší a lepší, je přesvědčen Vlasák
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud