5. května 2015 • 09:50

HITman Jágr! Sundal kanadského pořízka, po zápase nachytal Girouxe

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Špatná zpráva po utkání s Kanadou? Češi po prohře 3:6 poprvé na domácím MS nebodovali. Dobrá zvěst? Malíček Jaromíra Jágra zdá se být v pořádku, zvládne i hodně tvrdou robotu. 43letá legenda jej podrobila zatěžkávací zkoušce ve třetí třetině tvrdým nájezdem do kanadského beka Dana Hamhuise. Po zápase pak Jágr pobavil, když zezadu šťouchnul bývalého parťáka Clauda Girouxe, který právě dával televizní rozhovor.



Od první porážky v normální hrací době dělilo český národní tým devět minut. Jágr za stavu 2:5 napadal rozehrávku soupeře a využil chvíle nepozornosti obránce Kanady Hamhuise. Bek Vancouveru vážící 97 kilo sklonil hlavu, když v tom přilétl Jágr a sestřelil jej k ledu. "To byl snad nejtvrdší Jágrův hit, co jsem kdy viděl," hlásil v přímém přenosu komentátor České televize Robert Záruba.

Jaromír Jágr se rozjíždí na kanadského pořízka Dana Hamhuise
Jaromír Jágr se rozjíždí na kanadského pořízka Dana Hamhuise

VIDEO: Jágrův hit na Hamhuise (v 51. minutě) najdete ZDE »

Jágr podobné situace nevyhledává. V prvním utkání na šampionátu se Švédy si před brankou pochroumal malíček, zranění ale naštěstí není vážné. Seknutí od obránce Klefboma zlomeninou neskončilo.

Dohrání Hamhuise registrovali ve studiu i experti Radim Rulík a Tomášem Vlasákem, kteří zápas Česko - Kanada pro iSport.cz komentovali. Na přetřes přišla i první vzájemná konfrontace Jágra s kanadským kapitánem a největší hvězou týmu Sidneym Crosbym .

Oba proti sobě hráli na MS vůbec poprvé. "Crosby není typ jak Jaromír Jágr. V závěru byl Jarda naštvanej, snažil se to vzít na sebe. Crosby není zase tolik vidět, ale o to je efektivnější," chválil autora jednoho gólu hokejový expert deníku Sport Pavel Bárta.

Crosby? Bude lepší a lepší, je přesvědčen Vlasák
Video se připravuje ...

Od Jágra to ale ještě nebylo vše. Při průchodu mix zónou, kde zrovna kanadským štábům dával rozhovor jeho bývalý parťák z Philadelphie Claude Giroux, český útočník pobavil opět. Do Girouxe strčil, ten zavrávoral a málem spadl na reportéra. "Jágr? Je to zábavný chlapík," výstižně shrnul situaci útočník Kanady. 

VIDEO: Podívejte se na Jágrův atak na Girouxe

V příštím utkání vyzvou Češi ve čtvrtek Francii a dění ve skupině A, kde jsou Češi po třech zápasech čtvrtí, velí zvítězit. Přidá Jágr ke dvěma gólům, jedné asistenci a jednomu hitu další parádu?

Rulík: Je dobře, že nehrajeme jako za minulého trenéra
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud