11. května 2015 • 19:30

Kustod českých hokejistů: Jak zahnat splín Jágrovi a spol.?

Autor: dvo, isport tv
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nabrousit brusle, přichystat dresy, uvařit čaj a připravit tatranky. A to samé dokola... To je náplň práce kustoda hokejové reprezentace Zdeňka Šmída a jeho parťáků. A je to práce pořádně náročná. Jak přiznává v rozhovoru pro iSport TV, na rozdíl třeba od samotných hokejistů, kteří spí sedm až osm hodin denně, kustodi se dostanou do postele v průměru tak na tři až čtyři hodiny.



Kustod českých hokejistů: Jak zahnat Jágrovi a spol. splín z porážky?
Video se připravuje ...

Šmíd není na práci kolem národního týmu sám. Má k sobě ještě dva kolegy, Jaroslava Kuglera z Plzně a Petra Ondráčka, který jezdí s týmem po celý rok.

Právě Ondráček je specialistou na broušení bruslí pro Jágra a spol. „Petr to má na starosti a troufnu si říct, že je to opravdová kapacita ve svém oboru,“ vypráví Šmíd.

Dále také prozradil, že společně s maséry působí pro reprezentanty jako zpovědnice, když se nedaří. „Snažíme se kluky rozptylovat, aby po prohraném utkání přišli na jiné myšlenky. Většinou to probíhá u nás na pokoji, nebo u masérů. Co na ně platí, ale nemůžu říct. To prostě nejde, musí to zůstat v naší kuchyni,“ zatlouká s úsměvem ve tváři kustod národního týmu.

Co tedy ale vlastně s reprezentanty po večerech dělá? „Sledujeme Ligu mistrů, rozebíráme politickou situaci, počasí a k tomu si pouštíme písničky. Na filmy ještě ani nebyl pořádně čas,“ vykládal. A kdo se stará o muziku? „Zrovna teď pouští hudbu v kabině Petr Koukal a zní to jako zvuky z kovárny.“

A jak to v české kabině chodí s Jaromírem Jágrem, kolem kterého je největší humbuk? „Jaromír potřebuje především klid, aby se mohl soustředit na svoji hru a odvedenou práci,“ potvrdil Šmíd léta známou pravdu o legendárním útočníkovi.

Tajná zbraň českých hokejistů: Do každého dne s novým heslem
Video se připravuje ...

Šéfkuchař národního týmu: Hráčům se nesmí vyvářet, hlídají je!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud