
VIDEO | I v jeho rukách leží osud českého týmu na MS v hokeji. Stačí, aby šéfkuchař hotelu Selský dvůr Patrik Bečvář udělal reprezentantům nevhodné a těžké jídlo, a šance na medaili mohou být v ohrožení. "Maséři si stěžují, že hráči ztloustli," směje se Bečvář, kterého hokejoví VIP strávníci nerozhází.
Navzdory relativně útlému věku, Bečvářovi je 27 let, už měl tu čest vařit americkým prezidentům Baracku Obamovi i George W. Bushovi při návštěvě Prahy. Jídelníček státníků a hokejové reprezentace má ale pramálo společného.
"Prostoru na kreativitu teď mnoho není, všechny pokrmy vychází z rýže nebo těstovin. Proto je docela náročné dělat jídla tak, aby se neopakovala a hráčům chutnala. Člověk musí mít velkou fantazii" přiznává Bečvář, který v hotelu Selský dvůr začal pracovat na začátku roku a o pobytu reprezentace byl srozuměn okamžitě.
Hokejisté v hostivařském hotelu stráví tři týdny. "Menu připravím pět dní dopředu a pak ho zkonzultuji s kondičním trenérem, ale většinou je to v pořádku," říká kuchař roku 2013/14, který už měl v kuchyni i nečekanou návštěvu. Na kus řeči zaběhl Jaromír Jágr.
Co měla česká legenda na srdci, i další zajímavosti o stravování národního týmu zjistíte v reportáži iSport TV.