18. května 2015 • 11:07

Kanadský tisk po triumfu: Rusové měli do sestavy zařadit Putina

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanadský tisk při vrcholících bojích o Stanleyův pohár tradičně nevěnuje nijak zvýšenou pozornost triumfu hokejistů Javorových listů na mistrovství světa v Praze. Internetové stránky téměř všech listů z kolébky hokeje informují prostřednictvím agenturní zprávy Canadiens Press. Výjimkou je Edmonton Sun, pro který přinášel zpravodajství přímo z Prahy jediný kanadský píšící novinář na šampionátu Terry Jones.



"Kanada zničila Rusko a dosáhla na zlato," napsal člen hokejové Síně slávy v Torontu o 25. triumfu Kanady na světových šampionátech. Uznávaný Jones, jehož sloupky v The Sun se čtou v celé Kanadě přes čtyřicet let, použil po suverénním výkonu Kanady ve finále proti Rusku a výhře 6:1 narážku na hokejovou vášeň ruského prezidenta Vladimira Putina .

"Možná kdyby Rusové zařadili do sestavy Vladimira Putina, dvaašedesátiletého prezidenta, který dovedl v sobotu v Soči All Star tým složený z bývalých hráčů NHL osmi góly k vítězství 18:6... Rusové měli v sestavě čerstvou posilu Alexe Ovečkina, Jevgenije Malkina, Ilju Kovalčuka a řadu hvězd z NHL a dali včera Kanadě jediný gól," napsal Jones.

"Kanada tak vyhrála 25. zlatou medaili v naší národní historii. Ale je to jen jedna část příběhu. Další je fakt, že Kanada porazila Rusko 6:1. To je nejvyšší výhra Kanady v jakémkoliv utkání o zlato proti hokejové mocnosti na mistrovství světa, olympijských hrách, Kanadském nebo Světovém poháru," podtrhla suverénní triumf nad Ruskem novinářská legenda, která v mixzóně dělá rozhovory s hráči kvůli zdravotním problémům z připravené židličky.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud