18. května 2015 • 08:15

Neúcta k vítězům. Rusové neslyšeli kanadskou hymnu, utekli z ledu

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finále českého mistrovství světa mělo jasného vítěze. Ruští hokejisté museli od Kanady skousnout hořkou porážku 1:6, přihlížet oslavám soupeře však nechtěli. Odešli z ledu ještě před předáním poháru a zazněním hymny vítězů.



Rusové převzali stříbrné medaile a pogratulovali soupeři. Jediný Vladimir Tarasenko si cenný kov hned sundal, po chvíli jej ale opět navlékl na krk.

Na řadu přišla korunovace šampionů. Pro zlato si přijeli Kanaďané a poté se hráči sborné začali trousit do kabiny. Na ledě chtěla setrvat jen hrstka kolem Ovečkina, Malkina a spol., ale kapitán Kovalčuk zbylé hráče po chvíli odvolal, takže v útrobách O2 Areny zmizeli všichni.

Až poté si kapitán Sidney Crosby dojel pro pohár a zazněla kanadský hymna. V tuto slavnostní chvíli už Rusové mizeli v šatně, nebo dávali rozhovory.

Na hodnocení nesportovního gesta se novináři ptali i mluvčího ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrije Peskova, který takové otázky odmítl zodpovědět. V Kremlu prý "o tom nevědí". Putin nakonec do Prahy ani nedorazil a sledoval finálový zápas ze svého sídla v Soči.

Na závěrečný ceremoniál se můžete podívat zde >>

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud