Martin Tomaides
17. května 2015 • 23:59

Crosby s pohárem: Tak jasné jsme to nečekali! Ukázala se naše kvalita

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na turnaji běžně ničili soupeře vysokým brankovým rozdílem, přesto se zdálo, že Kanaďané pořád hrají tak na 50 procent. To finále mistrovství světa už vypadalo jinak, tam tým s javorovým listem nic nechtěl nechat náhodě a proti Rusku raději nasadil ostré tempo. A rivala zdemoloval 6:1. "Musím říct, že jsme to čekali o hodně těsnější," řekl po utkání Crosbym, který při rozhovoru s novináři objímal vítěznou trofej.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 5. • 20:45
Kanada
Kanada
6:1
ONLINE
17. května
20:45
Rusko
Rusko
Góly

Domácí: 18:10. Eakin, 21:56. Ennis, 27:22. Crosby, 28:06. Seguin, 48:58. Giroux, 49:50. MacKinnon

Hosté: 52:47. Malkin

Sestavy

Domácí: Smith (Jones) – Hamhuis, Burns, Muzzin, Barrie, Ekblad, Savard, Wiercioch – Giroux, O´Reilly, Seguin – Hall, Eberle, Crosby – Duchene, MacKinnon, Spezza – Couturier, Eakin, Ennis – Toffoli

Hosté: Bobrovskij (Chudobin) – Jakovlev, Bělov, Kulikov, Antipin, Čudinov, Mironov – Ovečkin, Tichonov, Plotnikov – Mozjakin, Malkin, Kuljomin – Panarin, Dadonov, Šchipačjov – Anisimov, Širokov, Kovalčuk – Tarasenko

Rozhodčí

Wehrli (Švýc.), Šindler (ČR) – Carnathan (USA), Lhotský (ČR)

Stadion

Jaké jsou první vítězné pocity?
Jsem rád, že jsme turnaj vyhráli. V týmu se objevilo plno tváří, které pohromadě ještě nikdy nehrály. Na to, jak málo času jsme měli na přípravu, jsme předváděli krásné věci. Celý turnaj jsme se zlepšovali, a to nejlepší jsme si schovali na finále.

Očekávali jste, že zápas skončí takhle vysokým skóre?
"To ne, čekali jsme těsnější zápas. Semifinále proti Česku jsme vyhráli jen 2:0. Ale dneska nám to sedlo, proměňovali jsme šance a doopravdy se ukázala naše kvalita. Mohli jsme se spolehnout jak na útočné řady, tak na beky i na gólmany. Vynikající týmový výkon."

Brankář Kanady Smith s pohárem pro mistry světa
Brankář Kanady Smith s pohárem pro mistry světa

Celým turnajem jste prošli hladce. Byl nějaký moment, kdy jste to cítili jinak?
"Kdybych měl vybrat, tak bych řekl utkání proti Švédsku. V první třetině jsme byli vážně špatní a rychle prohrávali 0:3. Naštěstí jsme si situaci velmi rychle uvědomili, ponaučili se a v další třetině se bleskově vrátili do hry."

Teď jste se stal členem Triple Gold Clubu, v příštím roce by se ale mohl do hry vrátit Světový Pohár. Přemýšlíte už nad tímto triumfem?
(smích) "Myslím, že si nejdřív pořádně užiju ten současný. Víte, pokaždé, když si přetáhnete přes hlavu reprezentační dres, přichází i množství očekávání a hrdosti. Je krásné v něm vítězit."

Doporučil byste hráčům NHL účast na mistrovství světa?
"Určitě, já jsem si to tady moc užil. A jak jsem říkal, obléknout si reprezentační dres je vždycky čest a myslím, že i hráči ostatních týmů to vidí podobně."

Vítězit je pro vás naprosto běžný pocit, máte Stanley Cup, olympijská zlata i vítězství na MS juniorů. Je výhra na tomto turnaji novým pocitem, nebo je to zkrátka jen další výhra?
"Víte, každý turnaj je nová výzva. Tady se složil tým, který spolu hrál krátkou chvíli. Není to jako na olympiádě, kde se pořádá letní kemp, tady není čas přemýšlet s kým budete nastupovat, žádná promyšlená souhra. Všichni, včetně trenérů, jsme rychle hozeni na jedno místo a musíme si zvyknout. Ale to je podle mě ta jedinečnost těchto turnajů, partu kluků to dokáže rychle stmelit."

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud