Tomáš Vrábel
18. května 2015 • 04:35

Jágrova budoucnost? Útok na Stanley Cup. A pak do Česka, slíbil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaromír Jágr se po neúspěšném utkání o bronz na domácím mistrovství světa rozloučil s reprezentací, jeho kariéra tím však nekončí. Minimálně ještě sezonu stráví v NHL, kde má roční smlouvu s Floridou. Až uzavře zámořskou kapitolu, vrátí se do Česka, slíbil po neúspěšném utkání o bronz s USA.



„Život jde dál a s hokejem nekončím, minimálně ještě rok budu hrát na Floridě a počítám s tím, že se vrátím a budu hrát v české lize,“ odtajnil Jágr . „Teď jsem samozřejmě unavený stejně jako celý zápas o bronz, ale člověk si oddechne a musí se dívat na další sezonu. Mám další zodpovědnost na Floridě a tam musím podat co nejlepší výkon.“

Na Floridě naváže na práci, kterou začal v únoru po přestupu z New Jersey. Hokejově hodně ožil, ale i přes jeho skvělé výkony se Panthers postup do play off nepodařil. „Myslím, že naše lajna byla jedna z nejlepších v NHL, měl jsem tam dva mladé hráče a hráli hodně rychlý hokej,“ připomněl během turnaje spolupráci s mladíky Jonathanem Huberdeauem a Aleksandrem Barkovem.

Jaromír Jágr (vlevo) po prohraném zápase o bronz s USA
Jaromír Jágr (vlevo) po prohraném zápase o bronz s USA

Fina Barkova dokonce pomohl vyřadit ve čtvrtfinále, stejně jako dalšího útočníka z Floridy Jussiho Jokinena. „Říkal jsem jim, ať se soustředí, aby po sezoně udělali maximum pro to, abychom za rok vyhráli Stanley Cup. Já věřím, že na Floridě na to máme tým. Sami jste mohli hráče, se kterými hraji, vidět. Jsou výborní,“ chválil Jágr po postupu do semifinále.

Hynek: Budeme muset Jardu Jágra zase přemluvit
Video se připravuje ...

Není však vyloučené, že Jágr v NHL nestráví ještě víc než jen sezonu. „Je to otázka zranění a dalších faktorů, ale předpokládám, že minimálně ještě dva roky NHL může hrát,“ řekl v rozhovoru pro iSport.cz fyzioterapeut reprezentace Pavel Kolář, který Jágra velmi dobře zná několik let.

Jágr každopádně přiznal, že po kariéře v zámoří se vrátí do Česka, kde vlastní kladenský klub, ve kterém vyrůstal. Jeho největším problémem je loňský sestup z extraligy do první ligy, kde zůstával i po uplynulé sezoně.

Českému týmu chybí bek světového formátu, tvrdí Hynek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud