13. května 2016 • 22:30

Vyřadil Floridu, teď si Greiss dal na MS gól, na který se nezapomene

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před pár týdny to byl z velké části on, kdo vystavil v NHL stopku Floridě i s Jaromírem Jágrem. Jenže teď už brankář NY Islanders Thomas Greiss své letošní zámořské putování ukončil a vydal se na mistrovství světa pomoci svému rodnému Německu. Ve svém prvním duelu vychytal Bělorusko a pomohl k výhře 5:2, ale zároveň si dal hodně bizarního vlastence.



Běloruský forvard Sergej Stas si zapsal jeden z nejkurióznějších gólů kariéry. Nepotřeboval k němu ani kličku, ani dělový nápřah, stačil lehký dotek puku uprostřed kluziště. Tam dvaačtyřicetiletý veterán tečoval nahození jednoho ze svých beků a pokusil se tak posunout hru na opačnou stranu kluziště.

Jenže puk, který mířil mimo německou klec a rodák z Füssenu si ho chtěl zpracovat, byl najednou po kontaktu s brankářskou holí v síti. Jako kdyby metrákový gólman teprve doháněl časový posun po přesunu ze Spojených států.

To vše se navíc stalo jen den poté co, generální manažer New York Islanders  Garth Snow v zámoří prohlásil, že věčný náhradník Greiss během play off NHL dokázal, že má na pozici jedničky.

V šatně si pak musel po zápase vyslechnout i několik vtípků na svou adresu. "Podal fantastický výkon, vždyť dokonce i vstřelil branku," řekl žurnalistům s šibalským úsměvem nejzkušenější muž sestavy obránce Christian Ehrhoff.

To už je ale samozřejmě pouze úsměvné. Tři body jsou v tabulce a Německo bude na třicetiletého muže s maskou dál spoléhat.

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 5. • 19:15
Německo
Německo
5:2
ONLINE
13. května
19:15
Bělorusko
Bělorusko
Góly

Domácí: 04:26. Reimer, 05:44. Draisaitl, 10:47. Schütz, 34:23. Macek, 59:50. Gogulla

Hosté: 28:08. Stěpanov, 49:14. Stas

Sestavy

Domácí: Greiss (Pielmeier) – Holzer, Ehrhoff (A), Reul, Müller, Boyle, Akdag, Braun – Seidenberg, Goc (C), Kink (A) –Gogulla, Hager, Schütz – Noebels, Draisaitl, Macek – Flaake, Kahun, Reimer – Fauser

Hosté: Koval (Lalande) – Djukov, Korobov (A), Jevenko, Gotovec, Lisovec, Chenkel, Ustiněnko – S. Kosticyn, Kaljužnyj (C), A. Kosticyn (A) – Platt, Stas, Linglet – Gavrus, Kovyršin, Stěpanov – Komarov, Kitarov, Děmkov – Pavlovič

Rozhodčí

Fonselius (FIN), Iverson (CAN) – Kilian (NOR), Malmqvist (SWE)

Stadion

Sportovní palác Jubilejnyj, Petrohrad

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud