18. května 2016 • 21:10

Jágr chválí české hokejisty na MS: Jsou skvělí, budou hrát v NHL

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na letošním mistrovství světa sice nenastupuje, přesto Jaromír Jágr hokejový šampionát v Rusku pozorně sleduje. Legendární hráč na svém facebookovém profilu pochválil výkony českého týmu. „Zatím skvělý…Je vidět, že v Čechách je stále dost kvalitních hráčů,“ hodnotí čtyřiačtyřicetiletý útočník svěřence Vladimíra Vůjtka.



Jágr má už téměř měsíc po sezoně, ve které vypadl s Floridou v prvním kole play-off. Je však znát, že hokej mu chybí. V roli fanouška si nyní užívá dosavadní průběh mistrovství v Rusku. Na tom minulém v Praze nastoupil a byl vyhlášený nejužitečnějším hráčem turnaje, Čechům pomohl k celkovému čtvrtému místu. 

Nyní Jágr vyzdvihuje především kvalitní výkony mladých hráčů, kteří patří k tahounům českého národního celku. Zvláště nadaní obránci v čele s libereckým zadákem Radimem Šimkem či explzeňským Jakubem Jeřábkem zatím hodně překvapují a říkají si o šanci v NHL.

„Je jen otázka času, kdy tito kvalitní hráči budou hrát NHL,“ je přesvědčený Jágr, že řada českých borců z letošního šampionátu dostane brzy šanci v nejlepší hokejové lize světa.

Vše o MS v hokeji 2016 najdete ZDE »

Jágr nevyloučil start na Světovém poháru

Hvězdný útočník navíc před nedávnem nevyloučil, že by se v září mohl představit v dresu české hokejové reprezentace na Světovém poháru v Torontu. Jágr, jenž před nedávnem podepsal novou roční smlouvu s Floridou, v rozhovoru se zámořskými novináři uvedl, že o svém případném startu chce nejprve hovořit s generálním manažerem Martinem Ručinským .

"Nebudu odpovídat," uvedl Jágr na dotaz, zda plánuje startovat na prestižním turnaji, který zahájí příští sezonu. "Nejdříve chci mluvit s Martinem Ručinským. Myslím, že rozhodnutí padne potom. Máme spoustu času," podotkl třetí nejproduktivnější hráč historie NHL, který byl v aktuálním ročníku kanadsko-americké soutěže nejproduktivnějším českým hokejistou.

Olympijský vítěz z Nagana, dvojnásobný mistr světa a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru po loňském MS v Praze a Ostravě ukončil reprezentační kariéru. Podobné rozhodnutí však učinil v minulosti již několikrát.

Ručinský už v březnu přiznal, že s Jágrem možný start řešili, dohodli se ale, že rozhodnutí odloží na později. "Mluvili jsme spolu po telefonu, celou situaci jsme podrobně probírali, já mu řekl svůj názor na to, jestli by měl hrát, neměl hrát, mohl nebo nemohl... Musím říct, že to rozhodně neodmítl. Neřekl ani ne, ani jo," líčil Ručinský rozhovor se svým bývalým spoluhráčem. Český tým následně lídra Floridy podle očekávání nezařadil do první nominace, což jeho zástupci avizovali.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud