Miroslav Horák
5. května 2016 • 22:21

Jágr získal další respekt (a miliony), sám rozdává inspiraci. Zdarma!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

A je to venku. Legenda pokračuje. Jaromír Jágr se pro Floridu stal nepostradatelným mužem. Potvrzením řečeného budiž nový roční kontrakt, který podle zámořských médií přinese slavnému veteránovi 4 miliony dolarů základu, tedy asi 100 milionů korun.



Ale i když jde o peníze vždycky až v prvé řadě, nová dohoda s Panthers v sobě především skrývá obsažnou zprávu o nedozírném respektu, jaký k české hvězdě NHL chová. A není to jen Florida. Kdyby Jágr vstoupil v červenci na trh, dost možná by si přišel na ještě výnosnější kontrakt.

Ale popravdě, on se dočká i v Sunrise, v místě, kterému tolik svědčí. Pokud odehraje 45 utkání nové sezony, na kontě mu přistane dalších 1,5 milionu dolarů. S přibývajícím věkem číslo 68 pobírá víc a víc…

Přitom, ten projekt byl riskantní. Když v roce 2011 autor zlatého olympijského gólu Petr Svoboda oznámil Jaromíru Jágrovi, že ho z Ruska vrátí na planetu NHL, byl o sukcesu diskutabilní akce přesvědčený mnohem víc on, než jeho čerstvě zaevidovaný slavný klient.

Vida, za rok touto dobou se bude psát znovu totéž. O tom, že veterán získal, anebo přinejhorším se domlouvá na dalším kontraktu v zámoří. Z původně uvažované roční či dvouleté dohrávky skvělé kariéry se vyklubal honosný a nekonečný hokejový podzim hráče, jaký v téhle zemi už nikdy nevyroste. Příběh člověka, jaký nemá v českém sportu obdoby. Po šesti letech od velkého comebacku. Páni…

Před týdnem se v domovině řešila zpráva jednoho prestižního kanadského periodika o tom, zda má Jaromír Jágr stále co nabídnout. Zda už by svůj prostor neměl vyklidit o dvě dekády mladším soukmenovcům. Článek v The Hockey News vyvolal bouřlivou diskuzi, právem. Střelba mimo terč v play off u tak věhlasného hráče vyloženě provokovala k zamyšlení, zda není na místě něco změnit.

Upřímně, nejspíš je. Co však rozhodně měnit netřeba, to je úžasná inspirace, jakou Jaromír Jágr poskytuje nám všem. A úplně zdarma.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud