11. května 2016 • 15:49

Drsný veterán Chelios: Jágrovi jsem se nikdy nedostal pod kůži

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V historii NHL není příliš mnoho hráčů, kteří by v ní působili tak dlouho. Legendární obránce Chris Chelios stihl odehrát 27 sezon a s hokejem skončil, když mu bylo 48 let a 71 dnů. Neskutečná bilance. V tomto ohledu se mu pomalu vyrovnává čtyřiačtyřicetiletý Jaromír Jágr.



Posledních sedm let už Chelios sleduje hokej jen jako divák. Nad výkony nestárnoucího českého útočníka neskrývá slova obdivu. „Neskutečné, co Jágr stále předvádí. Jako útočník stále dokáže být produktivní. Od trenéra dostává na ledě ohromnou volnost a dokáže mu to stále splácet,“ uvedl Chelios pro ESPN na Jágrovu adresu.

Také bývalý bek Detroitu, Montrealu či Chicaga se během své dlouholeté kariéry musel výrazně přizpůsobovat vývoji hry. Řadu let byl známý jako jeden z nejofenzivnějších beků ligy. Tvrdě pálil od modré, řídil přesilovky, ale často nešel ani pro ránu daleko. Prostě správný drsňák.

„Snad každému hráči v lize jsem se dokázal dostat pod kůži, jen Jágrovi ne! On je takový volnomyšlenkář, neustále se směje, vždycky když se na něj podívám. Párkrát jsem to na něj zkoušel a on nic, vůbec nereagoval, nechápal jsem,“ směje se hráč, jenž také nastoupil za americkou reprezentaci na čtyřech olympiádách.

VIDEO: Podívejte se na souhrn kariéry slavného obránce

V závěru své bohaté kariéry se z obránce s řeckými kořeny stal defenzivní specialista a v dresu Red Wings s Nicklasem Lidströmem vytvořil jednu z nejlepších obranných dvojic první dekády 21. století.

„Vedle Nicka jsem se hodně zlepšil ve hře dozadu. Musel jsem, jinak bych tak dlouho nehrál. To u Jágra nehrozí, z něj se nikdy nemusel stát defenzivní útočník. Vždycky byl produktivní,“ vysvětluje trojnásobný vítěz Norris trophy pro nejlepšího beka soutěže.

Podle něj Jágr v lize zůstane, dokud se bude bodově prosazovat. „Ač pochopitelně ztrácí na rychlosti, svoji hodnotu pro tým stále má. Jeho chuť a zápal pro hru je obrovská. Dokud bude dávat góly, tak může hrát v NHL,“ dodává bývalý hráč Montrealu, Chicaga a Detroitu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud