29. března 2018 • 13:31

Šmíd na mistrovství světa nepojede, omluvil se kvůli problémům s krkem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Ladislav Šmíd z Liberce se do přípravy české hokejové reprezentace před květnovým mistrovstvím světa v Dánsku nezapojí. Trenérovi Josefu Jandačovi se omluvil kvůli problémy s krkem. O nominaci Šmídova klubového spoluhráče Michala Bulíře po prodělané viróze by se mělo rozhodnout dnes odpoledne.



"Laďa Šmíd se omluvil. Má ještě problémy s krkem, dohrával na kapačkách. Play off dokončil, ale pro mistrovství světa to není," řekl novinářům Jandač.

Dvaatřicetiletý Šmíd měl s krkem dlouhodobé problémy na konci angažmá v Calgary a vynechal kvůli nim i celou sezonu 2016/17. V dresu Liberce zvládl celý ročník a v reprezentaci nastoupil účastník dvou světových šampionátů a olympijských her v Soči v roce 2014 do dvou zápasů na listopadovém turnaji Karjala.

Současný kádr by tak mohl rozšířit před duely se Švýcarskem, které se budou hrát v Příbrami, zatím jen Bulíř, který čeká na výsledky vyšetření. "Odpoledne zavolá, buď bude moci hrát, nebo ne," uvedl Jandač, který na dnešním tréninku přivítal z Liberce obránce Filipa Pyrochtu a útočníka Jana Ordoše.

Chyběl naopak forvard Jakub Orsava. "Má trošku problémy s kolenem, ale byl na vyšetření a nemělo by to být nic vážného," vysvětlil Jandač absenci hráče Mladé Boleslavi.

Český tým dnes zakončil první týden přípravy v pražské Tipsport Aréně, kde začal s tréninkem v pondělí. V neděli se znovu sejde v Příbrami. Tam se z celkem 25 dosud nominovaných zapojí nově také útočníci Roman Červenka s Michalem Birnerem z Fribourgu. Obránce Michal Jordán dorazí až 9. dubna. Češi budou hrát první duely Euro Hockey Challenge se Švýcarskem v Příbrami 4. a 5. dubna.

Nominace českých hokejistů zápasy Euro Hockey Challenge se Švýcarskem v Příbrami (4. a 5. dubna):

Brankáři: Patrik Bartošák (Vítkovice), Dominik Furch (Omsk/KHL),

obránci: Marek Hrbas, Lukáš Klok (oba Vítkovice), Jakub Galvas (Olomouc), Tomáš Pavelka (Sparta Praha), Filip Pyrochta (Liberec), Vojtěch Mozík (Podolsk/KHL), Adam Polášek (Soči/KHL), Ondřej Vitásek (Chanty-Mansijsk/KHL),

útočníci: Martin Kaut, David Tomášek (oba Pardubice), Michal Birner, Roman Červenka (oba Fribourg-Gottéron/Švýc.), Andrej Nestrašil, Robin Hanzl (oba Nižněkamsk/KHL), Jan Ordoš (Liberec), Jakub Orsava (Mladá Boleslav), Michal Řepík (Sparta Praha), David Šťastný (Zlín), Roman Horák (Podolsk/KHL), Robert Kousal (Davos/Švýc.), Adam Musil (San Antonio/AHL), Matěj Stránský (Čerepovec/KHL).

Musil může debutovat na MS dospělých. Chci tomu dát všechno, ukázat se na každém tréninku, hlásí
Video se připravuje ...

Jandač omladil nominaci před MS. Mají šanci se ukázat a třeba jim to otevře cestu dál, hlásí trenér
Video se připravuje ...

Baráž rozhoduje hlava. Bratrovi nezávidím, hlásí Robin Hanl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud