16. dubna 2018 • 18:38

Německé hokejisty posílí před MS i Draisaitl z Edmontonu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězda Edmontonu Leon Draisaitl posílí německé hokejisty v přípravě na mistrovství světa v Dánsku. Svazu se podařilo vyřešit s pomocí partnerů a sponzorů nákladnou pojistku dvaadvacetiletého útočníka, jenž má s Oilers osmiletou smlouvu na 68 milionů dolarů.



Syn bývalého trenéra Českých Budějovic, Hradce Králové a Pardubic Petera Draisaitla startoval na MS už třikrát a nyní se k týmu připojí v úterý v Berlíně. "Moc nás potěšilo, že Leona přivítáme v našich řadách už v takhle brzké fázi přípravy. S jeho kvalitami by se každý tým dostal na jinou úroveň," pochvaloval si kouč Marco Sturm.

Později přiletí z NHL také obránce Dennis Seidenberg, naopak jeho klubový spoluhráč z NY Islanders brankář Thomas Greiss je zraněný a na MS chytat nebude. Do přípravy se s Draisaitlem nově zapojí také čtyři hrdinové olympijského turnaje v Koreji, kde Němci senzačně vybojovali stříbro - Moritz Müller, Yasin Ehliz, Sinan Akdag a Matthias Plachta.

Německá reprezentace sehraje v tomto týdnu dvě domácí přípravná utkání s Francií, odkud se o víkendu čeští hokejisté vrátili se dvěma výhrami.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud