15. dubna 2018 • 13:58

Čtyři zámořské posily na MS pro Finsko: Mladí obránci i gólmani z farem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři posily ze zámoří mají jisté pro přípravu na květnové mistrovství světa v Dánsku hokejisté Finska. Do týmu kouče Lauriho Marjamäkiho se zařadí obránci Julius Honka z Dallasu, Ville Pokka z farmy Ottawy z Belleville a brankáři Harri Säteri z Floridy a Ville Husso ze záložního týmu St. Louis San Antonia.



Třiadvacetiletý Pokka je vicemistrem světa z roku 2016 z Moskvy a ve stejném roce se představil i na Světovém poháru v Torontu. Na premiéru v NHL ale stále čeká, přestože už patřil třem klubům.

V roce 2012 jej draftovali New York Islanders, odkud jej v říjnu 2014 získalo Chicago a letos v polovině února zamířil do Ottawy. Pokka čtyři sezony po příchodu z Kärpätu Oulu nastupuje v AHL.

O rok mladší Honka hrál na loňském mistrovství světa v Paříži a Kolíně nad Rýnem. V Dallasu má na kontě za dvě sezony v NHL 58 zápasů a devět bodů za dvě branky a sedm asistencí. Jinak působil na farmě v Texasu v AHL.

Osmadvacetiletý Säteri má na kontě devět utkání v nejlepší lize světa v této sezoně v dresu Floridy, ale převážně chytal na farmě v San Antoniu. O pět let mladší Husso, jehož St. Louis draftoval v roce 2014 ve čtvrtém kole na 94. pozici, stejně jako Pokka čeká na první start v NHL.

Finové budou hrát na mistrovství světa v základní skupině B v Herningu s Koreou, Lotyšskem, Norskem, Dánskem, Kanadou, Německem a Spojenými státy americkými. Předtím se dvakrát utkají také s českou reprezentací - příští týden ve čtvrtek na Carlson Hockey Games v Pardubicích a v sobotu 28. dubna na Švédských hrách v Södertälje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud