16. května 2018 • 18:08

Nemáš brusle navíc? Turris před Němci marně čekal na výstroj: Šílené!

Autor: zuc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako když se sejde parta kamarádů na rybníku. „Hele, nepůjčil bys mi hokejku?“ Zatímco útočník Kyle Turris přicestoval po vypadnutí svého týmu do dánského Herningu v pořádku, jeho výstroj se po cestě zatoulala. A tak musel s prosíkem za svými kanadskými spoluhráči. „Bylo to šílené,“ smál se po závěrečném utkání základní skupiny, v němž Kanada porazila Německo 3:0.



Asi jako když dorazíte na veřejné bruslení, za stovku si půjčíte brusle a prvních patnáct minut si teprve zvykáte na nové obutí. Jenže útočník Kyle Turris nedorazil na otevřené kluziště v Horní Dolní, ale do Herningu, dějiště mistrovství světa v hokeji.

Po vypadnutí Nashvillu z play off vyslyšel volání rodné země a doplnil kanadský výběr v boji o třetí zlato za poslední čtyři roky. Ke spoluhráčům se připojil v pondělí večer, den před utkáním s Německem.

Jeho výstroj však zůstala po cestě do Dánska kdesi na Aljašce, a tak musel narychlo shánět u spoluhráčů. Od Matta Barzala si půjčil brusle, obránce Aaron Ekblad přihodil hokejku, ostatní členové týmu pak poskytli zbytek výstroje. Turrisovi tak zůstala jen osmička na dresu, s níž nastupuje i v Nashvillu.

Kanadští hokejisté slaví gól do sítě Německa
Kanadští hokejisté slaví gól do sítě Německa

„Během rozbruslení jsem měl co dělat, abych nespadl,“ smál se po utkání 28letý forvard. Sice používá stejný model hokejky jako Ekblad, během zápasu se však potýkal s jejich délkou i tvrdostí. Ještě větší problém byl s bruslemi, jelikož ochotný forvard Islanders využívá služeb jiného výrobce.

S nepříznivými podmínkami si však Turris poradil výborně. Na ledě strávil proti Německu přes třináct minut, vyhrál čtyři ze sedmi vhazování a pomohl k výhře javorových listů 3:0.

Po utkání bral celou situaci s humorem, mezi novináře dokonce dorazil naboso. „Ze začátku jsem si chvíli zvykal na širší kluziště, ale nakonec to bylo celkem dobré,“ shrnul svůj první den v Dánsku.

Na šampionátu se představil poprvé od roku 2014. Tehdy se jeho medailový sen rozplynul po čtvrtfinálové porážce 2:3 proti Finsku, šanci na reparát bude mít Turris ve čtvrtek. Kanaďané se utkají od 16:15 s Ruskem, do utkání by měla zasáhnout také nejnovější akvizice z Nashvillu. Snad již ve vlastní výstroji.

Umí David Pastrňák žehlit? Má přítelkyni? Odpovídala jeho maminka Marcela
Video se připravuje ...

FAKTA MS: Utrápená výhra nad Rakouskem, tým se stěhuje do Herningu
Video se připravuje ...

Kanadští hokejisté slaví gól do sítě Německa
Kanadští hokejisté slaví gól do sítě Německa

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud