9. dubna 2019 • 13:20

Češi na MS v Bratislavě: Hala je za rohem, s kým budou na hotelu?

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzpomínáte na mistrovství světa 2011? Čeští hokejisté tehdy v Bratislavě odehráli fantastický turnaj, jedinou porážku v průběhu turnaje poznali až v semifinále proti Švédsku, nakonec brali bronz. Světový šampionát se po osmi letech vrací do slovenské metropole. A národní tým bude bydlet ve stejném hotelu – DoubleTree by Hilton, který leží v bezprostřední blízkosti Zimního stadionu Ondreje Nepely.



V hotelu se Švédy

Hráči a realizační tým to budou mít tak jen pár kroků do kabiny, hotel totiž s arénou přímo sousedí. „Vzhledem k poloze navíc odpadá cestování autobusem, na tréninky i zápasy budeme chodit pěšky,“ uvedl tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

V hotelu DoubleTree by Hilton byli čeští hokejisté ubytovaní už při bronzovém tažení při mistrovství světa v roce 2011. „S jeho zázemím i službami panovala všeobecná spokojenost,“ zmínil Zikmund. Ve stejném hotelu budou bydlet také obhájci zlatých medailí z posledních dvou let Švédové.

Nejstarší i nejmodernější stadion

Zimní stadion Ondreje Nepely se nachází jen pár kilometrů od historického centra Bratislavy. První umělá ledová plocha na Slovensku zde byla umístěna v roce 1940, poslední přestavba proběhla v únoru 2011 před posledním světovým šampionátem v hokeji. Paradoxem tohoto stadionu je, že jde o nejstarší i nejmodernější stadion na Slovensku.

Při přestavbě před osmi lety se zbouralo 80 procent z původního stadionu. Celková výše nákladů se vyšplhala na 96 milionů eur (2,46 miliardy korun). Zápasy KHL zde hraje HC Slovan Bratislava. Při světovém šampionátu v roce 2019 se zde odehraje základní skupina B i s Českem, následně dva duely čtvrtfinále a kompletní boje o medaile (semifinále, o 3. místo a finále).

Do Bratislavy vlakem!

Národní tým je už v plné přípravě na světový šampionát. Jaký bude jeho program bezprostředně před startem turnaje? V neděli 5. května odehraje národní tým poslední zápas Carlson Hockey Games v Brně proti Rusku (18:00). V pondělí budou mít hráči volno, v úterý 7. května se pak tým přesune do Bratislavy.

„Tentokrát cestujeme vlakem, který vyjede z Prahy, moravští hráči a členové realizačního týmu se připojí v Brně. Na úterý je naplánován i první trénink v Bratislavě, v pátek nás čeká úvodní zápas se Švédském,“ doplnil Zikmund předběžný program reprezentace.

Na úvod proti obhájcům

Česká hokejová reprezentace se na MS na Slovensku představí ve skupině B, prvním soupeřem budou v pátek 10. května obhájci ze Švédska. Následně se národní tým utká s Norskem, Ruskem, Lotyšskem, Itálií, Rakouskem a základní skupinu zakončí 21. května duelem se Švýcarskem.

Dvakrát Čechy čekají dva zápasy ve dvou dnech. Minulý rok v Kodani museli náročnou kombinaci zvládnout ve skupině hned třikrát, v Bratislavě budou mít minimální čas na odpočinek mezi souboji se Švédy a Nory a poté v duelech s Lotyšskem a Itálií.

Český program na MS v hokeji 2019:
Den Čas Sk. Místo Zápas ONLINE
Pá 10. 5. 20:15 B Bratislava Česko - Švédsko ONLINE>>>
So 11. 5. 20:15 B Bratislava Norsko - Česko ONLINE>>> 
Po 13. 5. 16:15 B Bratislava Rusko - Česko ONLINE>>> 
Čt 16. 5. 20:15 B Bratislava Česko - Lotyšsko ONLINE>>> 
Pá 17. 5. 20:15 B Bratislava Česko - Itálie ONLINE>>> 
Ne 19. 5. 16:15 B Bratislava Rakousko - Česko ONLINE>>> 
Út 21. 5. 12:15 B Bratislava Česko - Švýcarsko ONLINE>>> 

V hotelu DoubleTree by Hilton byli čeští hokejisté ubytovaní už při bronzovém tažení při mistrovství světa v roce 2011. „S jeho zázemím i službami panovala všeobecná spokojenost,“ zmínil Zikmund
V hotelu DoubleTree by Hilton byli čeští hokejisté ubytovaní už při bronzovém tažení při mistrovství světa v roce 2011. „S jeho zázemím i službami panovala všeobecná spokojenost,“ zmínil Zikmund

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud