5. května 2019 • 20:28

Česko – Rusko 1:4. Generálka na MS nevyšla, národní tým končí poslední

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední prověrka před mistrovstvím světa českým reprezentantům nevyšla. V závěrečném utkání Carlson Hockey Games padli v Brně 1:4 s nabitými Rusy. O jedinou trefu domácích se postaral Michal Řepík. Kouč Miloš Říha šetřil opory z NHL Jakuba Voráčka, Radka Gudase a Filipa Hronka, nenastoupil ani Jakub Vrána. Za sbornou úřadoval druhý útok, který zařídil všechny čtyři góly. Jevgenij Kuzněcov se blýskl dvěma góly a dvěma asistencemi, Alexander Ovečkin přidal tři asistence. Čeští hokejisté skončili poslední v turnaji i celém seriálu Euro Hockey Tour. Z prvenství se v Brně radovali Švédové, které jako jediné čeští hráči v sobotu porazili.



V posledním utkání před pátečním startem světového šampionátu na Slovensku sice útočník Michal Řepík odpověděl v 16. minutě na úvodní gól Kirilla Kaprizova, jenže ve druhé třetině sborná odskočila po brankách Jevgenije Kuzněcova a Dmitrije Orlova. Kuzněcov pak výsledek podtrhl v závěru při power play českého týmu.

Rusové bodovali na turnaji poprvé a sérii Euro Hockey Tour vyhráli o tři body před Finskem, o další dva body zpět zůstali Švédové. Svěřenci kouče Miloše Říhy zůstali s tříbodovou ztrátou na Švédsko poslední.

Český tým začal aktivně a hned v úvodní minutě musel Vasilevskij krýt Palátův pokus a Chytilovu dorážku. Říhův tým měl převahu, ale sborná jej do dalších velkých šancí nepouštěla. Za ruský tým zahrozil kanonýr Ovečkin. V polovině úvodní části připravil Jan Kovář šanci pro Hynka Zohornu, který z pravého kruhu trefil bližší tyč.

Ve 12. minutě se prosadili Rusové. Ovečkin se probil po pravé straně u mantinelu přes Jeřábka, přihrál mezi kruhy Kaprizovovi, který si přehodil puk z forhendu na bekhend a zamířil nad lapačku českého gólmana. Za tři minuty v přečíslení nenašla Simonova přihrávka Frolíkovu hůl, ale v 16. minutě už se Češi radovali. Po Musilově střele od modré čáry překonal Vasilevského nadvakrát Řepík.

Jako první v utkání šel pykat ve 25. minutě za zákrok na Kuzněcova Kolář, který dostal trest na 2+10 minut. Jakub Kovář si s Ovečkinovou ránou z jeho typické parkety na levém kruhu poradil. Oslabení českého týmu zkrátil Kuzněcovův faul a ve zkrácené přesilovce mohl otočit stav Frolík.

Udeřil naopak Kuzněcov, jehož vyslal do úniku hned po návratu z trestné lavice Anisimov, a blafákem do forhendu překonal Jakuba Kováře nad vyrážečku. Za minutu a půl ujel opět Kuzněcov, ale český gólman jej vychytal pravým betonem.

Čeští hokejisté nestačili na Rusy a prohráli 1:4
Čeští hokejisté nestačili na Rusy a prohráli 1:4

Ve 33. minutě při Zajcevově vyloučení trefil Kubalík tyč a další šanci měl Simon. Za dvě minuty ale zvýšil náskok Rusů po Kuzněcovově ideální přihrávce z levého kruhu Orlov. Před druhou přestávkou ještě vychytal Jakub Kovář Kučerova.

Říhův výběr potřeboval k prvenství v turnaji nutně plný tříbodový zisk, jenže sborná ani náznak obratu ve skóre nepřipustila. V polovině třetí části přišly šance na obou stranách. Palát neuspěl, stejně dopadl i Barabanov, jemuž při přečíslení dvou na jednoho předložil puk Dadonov, jenže tomu stál v cestě Jakub Kovář.

Domácí pak sáhli dlouho před koncem ke hře bez gólmana, místo zdramatizování zápasu ale definitivně rozhodl Kuzněcov, jenž dovezl kotouč až do prázdné branky.

Říha poprvé nominoval na MS. Zaťovič nejede, čeká se na Francouze
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 15:40. Řepík

Hosté: 11:14. Kaprizov, 27:53. Kuzněcov, 34:49. Orlov, 57:31. Kuzněcov

Sestavy

Domácí: Jakub Kovář (Bartošák) – Zámorský, Jeřábek, Rutta, J. Kolář (C), Kundrátek, J. Krejčík, D. Sklenička, D. Musil – T. Zohorna, Simon, Frolík (A) – Jaškin, Chytil, Palát – H. Zohorna, Jan Kovář (A), Zaťovič – Řepík, R. Hanzl, D. Kubalík – Fořt.

Hosté: Vasilevskij (I. Sorokin) – Nestěrov, Sergačjov, N. Zajcev, Orlov, Jelesin, Chafizullin, Blažijevskij – Kučerov, Malkin (A), Grigorenko – Kaprizov, Kuzněcov, Ovečkin (A) – Dadonov, Anisimov, N. Gusev – S. Plotnikov, Andronov, Kovalčuk (C) – Barabanov.

Rozhodčí

Harnebring, Holm – Hynek, Svoboda

Stadion

DRFG Aréna

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud