Ondřej Kuchař
13. května 2019 • 15:44

Překvapení v Bratislavě! Národní tým na šampionátu posílí Gulaš

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Už v pondělí ráno se o tom na chodbách bratislavské arény štěbetalo. Spíš to ale bylo vnímáno jako vtip, nikdo to nebral příliš vážně. Milan Gulaš je prý ve slovenské metropoli a měl by se připojit k národnímu týmu. Tři čtvrtě hodiny před utkáním s Ruskem byla tato zpráva potvrzena.



Zprávu potvrdilo i vedení plzeňského klubu. „S Milanem jsem mluvil včera a potvrdil mi, že odcestoval do Bratislavy a připojí se k národnímu týmu. Kvůli nemoci má za sebou dlouhou herní pauzu, takže ho určitě čekají individuální tréninky a o jeho případném nasazení v turnaji rozhodne trenérský štáb naší reprezentace,“ říká Tomáš Vlasák , sportovní manažer škodovky.

Už v neděli reprezentaci opustil centr Robin Hanzl . Na soupisce jsou stále tři volná místa. Jedno téměř jistě zabere forvard Dallasu Radek Faksa , který je již rovněž na Slovensku. Zbylé dva fleky měli podle původních očekávání obsadit obránce Petr Zámorský a útočník David Tomášek.

Ten je v přípravě už téměř sedm týdnů, pokud však bude Gulaš fit a trenéři ho na turnajový roster dopíšou, zbudou mu pravděpodobně jen oči pro pláč.

Ještě před dvěma týdny přitom trenér Miloš Říha možnost příjezdu Gulaše zásadně odmítal. „Bohužel se nepřipojí, protože se rozhodl, že jeho zdravotní stav je takový, že by nemohl ani do mistrovství světa nastoupit. Takže s ním počítat nebudeme.“

Gulaš prožil v Plzni skvělou sezonu. Ovládl kanadské bodování základní části extraligy, stal se nejlepším střelcem a nakonec i hokejistou sezony. Původně nominaci odmítl kvůli nemoci. „Sezona by náročná, skoro žádné volna. Rodina pro mě je důležitější. Vizi na mezinárodní úspěch už moc nevidím,“ hlásil Gulaš z pódia na galavečeru v Brně před devíti dny.

Vedení reprezentačního týmu zatím hráčův návrat oficiálně nepotvrdilo. „Mohu potvrdit, že Milan Gulaš je v Bratislavě, ale zatím k tomu nemám více informací. Je to otázka na trenéra po utkání s Ruskem,“ uvedl tiskový mluvčí reprezentace Zdeněk Zikmund.

Góly

Domácí: 13:02. Andronov, 32:35. N. Gusev, 59:05. N. Zajcev

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (I. Sorokin) – Sergačjov, Nestěrov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov – Grigorenko, Malkin (A), Dadonov – Ovečkin (A), Kuzněcov, Barabanov – N. Gusev, Anisimov, Kučerov – Kovalčuk (C), Kaprizov, Andronov – Tělegin.

Hosté: Bartošák (Hrubec) – J. Kolář, Hronek, Moravčík, Rutta, D. Sklenička, Gudas (A), D. Musil – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Palát, Chytil, J. Vrána – D. Kubalík, Jan Kovář, Řepík – Jaškin, T. Zohorna, H. Zohorna.

Rozhodčí

Iverson (CAN), Staňo (SVK) – Sormunen (FIN), Vanoosten (CAN)

Stadion

Zimný štadión Ondreje Nepely, Bratislava

Návštěva

9 085 diváků

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B
1. Rusko 7 7 0 0 0 36:7 21
2. Česko 7 6 0 0 1 39:14 18
3. Švédsko 7 5 0 0 2 41:21 15
4. Švýcarsko 7 4 0 0 3 27:14 12
5. Lotyšsko 7 3 0 0 4 21:20 9
6. Norsko 7 2 0 0 5 19:33 6
7. Itálie 7 0 1 0 6 5:48 2
8. Rakousko 7 0 0 1 6 9:40 1

RUSKO vs. ČESKO. Mají Češi recept? Co říká na sbornou Miloš Říha?
Video se připravuje ...

FAKTA MS: Jágr viděl českou smršť. Rozjetý Kakko sejmul Slováky
Video se připravuje ...

Útočník Filip Chytil (vpravo) na tréninku s obráncem Filipem Hronkem
Útočník Filip Chytil (vpravo) na tréninku s obráncem Filipem Hronkem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud