Jan Denemark
29. května 2021 • 14:00

Co ukázali Češi: Lídr, nečekaný šutér Klok i zaseknutý samopal

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Na první pohled povinné vítězství, zároveň ale důležité tři body na cestě do čtvrtfinále. Čeští hokejisté porazili na mistrovství světa Velkou Británii především díky velkému gólovému příspěvku obránců. Libor Šulák našel správnou koordinaci a dal dva góly, Filip Hronek zase předvedl parádní sólo. Podívejte se, kdo se předvedl v dobrém a kdo v horším světle. 

  • PLUS: Filip Hronek

    Důkaz lídrovství

    Ukázal, že si v ofenzivní třetině s pukem zkrátka hezky tyká. Jeho stahovačka do backhandu, po které vstřelil druhou českou branku, byla nesmírně důležitá. Po mnoha neproměněných týmových šancích dodal parťákům tolik potřebný klid. Lídr, jak má být.

    Čeští hokejisté se radují z gólu obránce Filipa Hronka (uprostřed)Foto Reuters

  • PLUS: Libor Šulák

    Koordinace základem

    Mnohdy na ledě působí jako nezkrotný větroplach, ale když nohy a myšlenky zkoordinuje, soupeř má problém. Ránu má nesmírně silnou a dobrým pohybem si v útočné části dovede vybrat vhodné místo pro střelu. Dva zářezy proti Britům jsou toho důkazem.

    Čeští hokejisté se radují ze vstřelené branky obránce Libora Šuláka (uprostřed)Foto ČTK / Šimánek Vít

  • PLUS: Michael Špaček

    Aktivní tvůrce

    Ano, takového Špačka chceme! Hrál s obrovskou chutí. V přesilovkách míchal, vymýšlel, naznačoval, pálil. Trefil tyčku, na dvě branky přihrál. Souhra s Vránou v početní převaze má obrovský potenciál stát se elitní českou zbraní.

    Český útočník Michael Špaček v duelu s britským soupeřem Mikem HammondemFoto Reuters

  • PLUS: Lukáš Klok

    Nečekaný šutér

    Našel se střelec. Obránce, jenž se k týmu připojil až po zisku finského titulu, zachránil české barvy v infarktovém duelu se Švédy a nyní otevřel skóre. Hraje spolehlivě, přesně zastane to, co má zvládnout. A k tomu přidává gólovou nadstavbu. Jen tak dál.

    Český obránce Lukáš Klok oslavuje gól Český obránce Lukáš Klok oslavuje gólFoto ČTK / Šimánek Vít

  • MINUS: Matěj Stránsky

    Zaseknutý samopal

    Českou extraligu střelecky ovládl. Třiatřicet branek ho před šampionátem pasovalo do role muže, jenž by měl reprezentaci pomoci gólem v klíčových momentech. Nestalo se. Proti Velké Británii se trochu doufalo, že se konečně chytne. A zase nic. Čeká se víc.

    Český útočník Matěj Stránský se snaží překonat britského gólmana Jacksona Whistla Český útočník Matěj Stránský se snaží překonat britského gólmana Jacksona WhistlaFoto ČTK / Šimánek Vít

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud