Pavel Bárta
1. června 2021 • 05:00

Co ukázali Češi: Prolomené utrpení, dvojí plíce Hronka i podaný špunt

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Vítězství o důležité body pro postup do čtvrtfinále se nerodilo lehce, ale povedlo se! Česká hokejová reprezentace po křečovitém výkonu porazila Dánsko (2:1sn) a i díky výhře Ruska nad Švédskem si zajistila postup do vyřazovací části šampionátu v Rize. Za vydřený dvoubodový triumf nad Dány mohou Češi vděčit především nejpilnějšímu střelci Dominiku Kubalíkovi, neúnavnému zadákovi Filipu Hronkovi i jistotě v bráně v podobě Šimona Hrubce. Kdo z hráčů naopak v zápase trochu zavařil národnímu týmu, si přečtěte v článku iSport.cz. 

  • PLUS: Dominik Kubalík

    Prolomil utrpení

    S osmi pokusy nejčastější střelec zápasu ukončil ve 46. minutě české utrpení a vyrovnal na 1:1. Mohl rozhodnout ve třetí části i v prodloužení. Jednou ho vychytal Dahm, podruhé z voleje trefil tyč. Před akcí, po níž skóroval Hronek, zvedl při převzetí puku nohu o maličko dřív.

  • PLUS: Filip Hronek

    Dvoje plíce a ukradený gól

    Málem neslezl z ledu, asi má dvoje plíce. Hrál přes 33 minut, o devět víc, než měli druzí nejvytěžovanější útočníci z první Kovářovy úderky. V prodloužení dal gól, ten mu však ukradla trenérská výzva Dánů, kteří poukázali na Kubalíkův těšný ofsajd, jenž tomu předcházel.

  • PLUS: Šimon Hrubec

    Zachránil naději

    Všechno se dá chytit. I střela Nicklase Jensena, jíž otevřel skóre. Ale tým podržel několika těžkými zákroky a v 53. minutě zachránil proti Andersenovi čtvrtfinálové naděje. Jedna z akcí zápasu. Chytil první nájezd a pak už museli dotahovat Dánové. Poslední moment patřil Romanu Willovi.

  • MINUS: Lukáš Klok

    Podal Dánům špunt

    Po jeho, byť přísném vyloučení se Dánové z přesilovky ujali vedení. To byl počátek českých starostí, soupeři podal špunt od obrany. Pešánův tým si s nimi dlouho neuměl poradit. Proti Švédsku svůj hřích odčinil vítězným gólem, tentokrát nepředvedl nic navíc.

  • MINUS: Michael Špaček

    Mohlo to být drahé

    Nejprve se blýskl několika dobrými nápady. Matěje Stránského poslal do gólové šance, nejzamrzlejší český střelec však puk minul. Před koncem druhé části úplně zbytečně fauloval u mantinelu, jeho vyloučení mohlo přijít draho. Trenér Pešán ho pak chvíli nepustil na led.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud