15. dubna 2022 • 17:36

Česko - Německo 0:2. První prohra reprezentace pod Jalonenem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté ve čtvrtém utkání pod vedením nového trenéra Kariho Jalonena poprvé neuspěli. V duelu Euro Hockey Challenge v Chomutově podlehli Německu 0:2. Soupeř jim oplatil čtvrteční porážku z Rocknet Areny 2:6. Vítěznou branku vstřelil v 6. minutě Daniel Schmölz a 89 sekund před koncem do prázdné branky pojistil výsledek Mirko Höfflin. Gólman Anders Jenike udržel čisté konto.



Minulý týden Češi v prvních testech před mistrovstvím světa v Tampere porazili dvakrát Rakousko - ve Znojmě 5:1 a v Linci 4:1. Český tým se na další fázi přípravy sejde na Velikonoční pondělí v Ostravě a čekají jej dva duely Euro Hockey Challenge na Slovensku. Ve čtvrtek 21. dubna nastoupí od 17:30 ve Spišské Nové Vsi a o dva dny později od 15:00 v Trenčíně.

Hned v úvodu připravil Smejkal šanci pro Blümela, ale gólman Jenike zasáhl. Češi měli v úvodu převahu, jenže v 6. minutě se radovali z vedení Němci. Z levého kruhu překonal Kváču Schmölz a skóroval stejně jako při čtvrteční porážce. Jalonenovu týmu se nedařilo dotáhnou akce finální přihrávkou a naopak další šanci soupeře měl Fleischer a zahrozil také Karachun.

Ve 12. minutě se po Zdráhalově přihrávce ocitl sám před Jenikem Navrátil, ale minul. Domácí se neprosadili ani při Roglově trestu a vyrovnání nepřinesl ani Černochův pokus.

V úvodu druhé části český gólman vytěsnil maskou Jentzschův tečovaný pokus. Potom neměl přesnou mušku Kahun. Ve 28. minutě byl blízko vyrovnání v přečíslení Kodýtek, ale puk se zastavil v brankovišti. Při Krejčíkově vyloučení v polovině druhé části netrefil branku Karachun a Höfflin zamířil do horní tyče. Němci se ubránili při Wagnerově trestu.

Na přelomu druhé a třetí třetiny Češi odolali při Smejkalově čtyřminutovém vyloučení. Po pauze se natlačil před branku Schmölz, ale Kváča zasáhl. Dlouhou přesilovku zkrátil o 38 sekund Benderův faul. V polovině třetí části Jenike vyrazil Smejkalovu střelu.

V 54. minutě mohl ve vlastním oslabení vyrovnat Flek, ale trefil horní tyč. Další možnost měl Zdráhal. Při power play ale trefil z vlastního obranného pásma prázdnou branku Höfflin a zpečetil výhru týmu finského kouče Toniho Söderholma.

Góly

Domácí:

Hosté: 05:28. Schmölz, 58:31. Höfflin

Sestavy

Domácí: Kváča (Lukeš) – Jordán, Ščotka, Krejčík, Zábranský, Sklenička, Jiříček, Kaňák, Budík – Blümel, Holík, Smejkal – Lang, Černoch, Beránek – Flek, Kodýtek, Navrátil – Zdráhal, Hladonik, Klapka – Fridrich

Hosté: Jenike (Treutle) – Bender, Münzenberger, Wagner, Hüttl, Rogl, Huss – Schmölz, Kahun, Fleischer – Höfflin, Soramies, Braun – Karachun, Blank, Jentzsch – Rutkowski, Leonhardt, Volek

Rozhodčí

Hradil, Kika – Gebauer, Hlavatý

Stadion

ROCKNET ARÉNA, Chomutov

Návštěva

4 351 diváků

Vstoupit do diskuse
1

MS v hokeji 2024 ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud